PrøveRommet::::Chagall

PrøveRommet::::Chagall:::::::fanzinekveld, konserter, opplesning, fotoutstilling, p.log-utstilling, tekstfremføring, dj, god stemning!

Program:

  • Fanzinekveld i regi av Bergen Zines!
  • Mari Kvien Brunvoll stiller ut foto
  • Rona Rangsch viser del 4:5 av p.log
  • Eira Søyseth leser egne tekster
  • Sturla Heggdalsvik spiller og synger egne låter. Eva Pfitzenmaier på gjestevokal.
  • kfQW: NORSK TALE – en serie barkrakkmonologer: silent eye/I – del 2
  • Soul Release spiller konsert en hybridsjanger med bakgrunn i jazz, hiphop og rap
  • Presentasjon av minifestivalen apap
  • DJ: Ida i Flaggstanga og Rambo Johnny
    ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Mer om programmet:

  • Bergen Zines er eit initiativ som står bak fanzinekveldane og fanzinekongressane som har dukka opp litt her og litt der i Bergen dei siste åra. I kveld er det fanzinekveld på Prøverommet, og for dei som ikkje kjenner til fanzinekveldkonseptet, så skal eg gi ein liten introdukjson til magien rundt det heile: På ein fanzinekveld poppar det opp ein liten butikk i regi av Bergen Zines. Dei har med seg fanziner frå tidlegare kveldar og så kjem det gutar og jenter med nye fanziner som me heng opp til utstilling og sel over ein lav sko. Fanzinene kan du få med deg heim igjen etterpå, eller dei kan bli verande i Bergen Zines-biblioteket til neste kveld. Enkelt og veldig kosleleg!
  • Mari Kvien Brunvoll: Parallellt med å gjere ferdig plata Stein & Mari´s Daydream Community som ho lagde i samarbeid med Stein Urheim (Bergen), vandra Mari rundt og tok bilete inni skogen opp mot Fløien, ofte i selskap med hunden Aurora. Nokre av dei bileta blei til slutt coverfoto på vinylplata som blei utgitt på Jazzland Recordings i oktober i 2011. På PrøveRomet stiller ho ut originalbileta, som er tatt med gamalt mellomformatkamera, Agfa, frå 50-talet.
  • Eira Søyseth startet i 2009 fanzinen LUN sammen med Ole-Morten Algerøy, og selv om de fleste bidragene kom fra andre bidragsytere, var det et eller annet med det trykte mediet, tekstene hun samlet inn, som fikk henne til å ville begynne å skrive selv. Det holder hun fortsatt med: Kanskje mest i en notatbok eller i et word-dokument, men har publisert litt i fanziner, på nettet, og leser noe av det i ny og ne og i kveld.
  • Sturla Heggdalsvik skriver låter og bor ytterst i Bergen. Med seg i kveld har han Eva Pfitzenmaier (By the Waterhole, Krachmacher) på gjestevokal.
  • NORSK TALE – en serie barkrakkmonologer: silent eye/I – del 2.
    utøvelse: ksf alene. sus laget av Jørgen Knudsen. projeksjon laget av Tomoyuki Arai. produsert av kf Quiet Works.
  • Soul Release er et orkester med en veldig sammensatt besetning. Vokalistene har lang fartstid som rappere med base i Bergen og saksofonisten og trommeslageren er 3. årselever ved jazzlinja på Griegakademiet, for å nevne noe. Vi spiller musikk i en hybridsjanger med bakgrunn i jazz, hiphop og rap, med sterke melodier og rytmisk driv som ankerpunkt. Besetning: C’Fau – vokal, Aich – vokal
    Morten Smith Lien – saksofon, Arne Nordhammer -tangenter/effekter, Johannes Vaage – gitar, Torbjørn Brandal – bass, Tore Ljøkelsøy – trommer.
  • Rona Rangsch: «Following the idea of a blog – the word being a blend of the term ‘web log’ – the project p.log consists of a series of presentations displayed at PrøveRommet: ‘PrøveRommet log’ – blended to become ‘p.log’. Transferring the idea of a blog to real space and time, p.log is an accumulating body of text, photo and moving image material, starting with first impressions when arriving in Bergen and tracking the development of projects and the progress of works during Rona’s artist residency at USF Verftet. The PrøveRommet concept of travelling from venue to venue in combination with the diversity of the audience it is attracting due to its manifold program is an analogue of the non-locality of web logs in the world wide web as well as the diversity of their visitors. The p.log project is accompanied by a regular blog on the Artists-in-Transit website of IGBK (International Association for Visual Arts): blog.igbk.de/author/rrangsch. It is supported by the norsk-tyske Willy-Brandt-stiftelsen.
  • Advancing Performing Arts Project (apap) har produsert over 100 kunstneriske programmer og skapt et europeisk nettverk for utveksling av kunstnere, prosjekter, kulturarbeidere og kunnskap de siste 10 årene. Det har igangsatt vellykkede program for å knytte sammen internasjonale og lokale sider ved samtidskunsten og skapt nye presentasjonsformer og måter å samarbeide på mellom kunstfelt og publikum. Performing Europe 2011-2016 vil utvikle eksemplariske kunstprosjekter av høyeste kvalitet med hensikt å påvirke samtidskunsten og dens mottakelse. Det blir etablert en base i Berlin for utveksling og samhandling mellom programmerte kunstnere, og kunstnere og organsiasjoner utenfor EU vil bli involvert. BIT Teatergarasjen viser i denne forbindelse en av flere kommende utvalg av apap-kunstnere. Fem produksjoner 13. – 17. mars og en produksjon med Heine Avdal/Yukiko Shinozaki i april.

VELKOMMEN!!!

PrøveRommet er en multikunstnerisk happening som foregår annenhver mandag i BIT Teatergarasjens sesong. På PrøveRommet kan man i uformelle og sosiale omgivelser følge med på noe av det som rører seg på undergrunnsscenen i Bergen. PrøveRommet har i over 13 år eksistert som en selvstendig enhet i tillegg til den ordinære driften til BIT Teatergarasjen, og er en unik og viktig aktør i det bergenske og vestlandske kunst- og kulturliv.

PrøveRommet er støttet av: Norsk Kulturråd og Bergen kommune

plakat - og programbilde vårsesongen 2012

Legg til ekstern kalender…