Biblioteklønsj: Fra bok til film med Trygve Hagen

[Bilde]


«Basert på en roman av….» – hvor ofte begynner ikke en spillefilm med disse ordene? Filmskaper Trygve Hagen snakker om veien fra bok til film med utgangspunkt i egne filmatiseringer av bøker av Vesaas og Fosse.


I filmverdenen er det svært vanlig å adaptere eventyr, romaner og noveller. Ofte ser vi filmen fordi vi likte boka. Enda oftere ser vi kanskje film uten å ane at historien først ble publisert mellom to permer. Denne lørdagsformiddagen forteller Trygve Hagen om den spennende veien fra papir til lerret og om hvordan man lager film av litteratur. Han vil fremvise bilder og klipp fra filmer han har laget, som blant annet omfatter Tarjei Vesaas’ Bruene (2011) og Jon Fosses Naustet (1997).


Hagen er utdannet fra medielinja ved Høgskolen i Volda og NRKs regi-utdanning. Han har jobbet spesielt med filmklipping og har klippet filmer som Le Regard/Blikket (2004), Vinterland (2006) og Brent av frost (1997). Han har også laget dokumentarportretter, blant annet av Jon Fosse, Håkon Bleken og Einar Økland. Hagen jobber nå som filmlærer på Mailand videregående skole på Lørenskog.


Biblioteklønsj holdes i Hovedbiblitoketes Nedre sal, inngang på siden mot Akersgata.

Legg til ekstern kalender…