Avlyst
Filmsamtalen: Hva skal vi med en kanon?

Hvorfor blir noen filmer stående i filmhistorien og andre ikke? Forandrer oppfatningen seg med tiden av hvilke filmer som er gode? Og trenger vi overhodet en norsk filmkanon? Møt filmanmelder Inger Merete Hobbelstad i Dagbladet, filmhistoriker Gunnar Iversen, filmviter og filmkritiker Jon Inge Faldalen og Rushprint-redaktør Kjetil Lismoen på Filmsamtalen på Filmens Hus, tirsdag 17. januar kl. 19.00!

Rushprint gjorde før jul et forsøk på å etablere en norsk filmkanon, der Erik Løchens “Jakten” ble kåret til tidenes beste norske film. Filmsamtalen går kåringen nærmere i sømmene, og stiller spørsmål om en norsk filmkanon i det hele tatt har noe for seg? De filmene som i ettertid har framstått som sentrale, var kanskje ikke det i sin samtid. Hvorfor blir noen filmer stående i filmhistorien, andre ikke? Vi viser klipp fra kjente klassikere samtidig som vi har en samtale med filmkritiker Inger Merete Hobbelstad, filmhistoriker Gunnar Iversen og filmkritiker og filmviter Jon Inge Faldalen om utfordringen ved å kanonisere noen filmer framfor andre.

Programleder: Kjetil Lismoen, redaktør Rushprint

Filmsamtalen er et arrangement på Filmens Hus i Oslo, der Norsk filminstitutt i samarbeid med Rushprint inviterer publikum og bransje til åpen refleksjon og konstruktiv debatt om film.

Legg til ekstern kalender…