by:Larm : Hedvig Mollestad Trio : SynKoke : Møster!


Grenseløs gitarjazzrock



Utadvendt og progressiv instrumental gitarjazzrock, inspirert av Led Zeppelin, Terje Rypdal, Melvins og Motorpsycho: Hedvig Mollestad Trio slapp debutplaten sin Shoot! på Rune Grammofon den 23. september, og har fått massiv oppmerksomhet og meget positive anmeldelser for plata og konserter de har gjort i høst. Plata har internasjonal release i november, og det knytter seg store forventninger til Europas mottagelse av trioens debut.




SynKoke er ytterfløyen av norsk ekstremjazz. Andre albumet The Ideologist ble sluppet i september 2011, og fikk i tillegg til svært gode kritikker, en viktig rolle som døråpner for det britiske markedet. SynKoke spiller blant annet på London Jazz Festival i November. The Ideologist er innspillt og produsert i samarbeid med Kato Ådland, og musikerne fra SynKoke finner du også i Pony the Pirate, Dag Arnesen Trio, Pixel, White Willow og Supermale.




Møster! er drømmebandet til saxofonist Kjetil Møster, lang tids internasjonalt renommert jazzsaxofonist, men de siste tre årene mest kjent fra Datarock. Møster fikk offentlighetens øyne rettet mot seg etter en skjellsettende solo sammen med Chick Corea og Trondheim Jazzorkester under Moldejazz 2000. Etter det fikk band som The Core, Zanussi Five og Ultralyd mye positiv omtale i både norsk og internasjonal presse. Møster har spilt med blant annet Paal Nilssen-Love, Christian Wallumrød, Nils Petter Molvær, Trygve Seim, Ingebrigt Flaten, Thomas Strønen og Bugge Wesseltoft. Han har også spilt i King Midas i tillegg til at han også har deltatt på album med blant andre 120 Days, Ungdomskulen og Sondre Lerche, og turnerte med Bertine Zetlitz og Morten Abel. I 2006 ble Møster kåret til “International Jazz Talent of the Year”.


Les mer.Dørene åpner kl. 19.00. Konsertstart kl. 20.00.

Legg til ekstern kalender…