Forvandlingen

Norgespremiere på Hovedscenen 14. januar. Av Franz Kafka. Dramatisert og bearbeidet av David Farr og Gísli Örn Gardarsson. Oversatt av Øyvind Berg.

Kafka+ Nick Cave + Gisli Örn = teatermagi

«Mektig, overraskende, full av instinkt, tankevekkende.» The Times

Gisli Örn (f. 1973) var med på å starte Vesturport Teater på Island. Kompaniet ble nylig tildelt en av teaterverdenens gjeveste priser, The Europe Theatre Prize. Den kjente britiske anmelderen Michael Billington har skrevet at Vesturport sørger for at ”new energy is being injected into the European theatrical bloodstream”.

Den islandske stjerneregissøren og skuespilleren Gísli Örn Gardarsson, har grepet fatt i Kafkas marerittaktige novelle, og skapt den om til en eksplosiv og fysisk teaterforestilling. Etter å ha gått for fulle hus i England, USA, Australia, Korea, Sverige og på Island, skal nå et norsk publikum få oppleve den kritikerroste oppsetningen, med norsk besetning og Gísli i hovedrollen.

Alle familier har en hemmelighet

Kafkas briljante tekst handler om menneskeverd og om menneskelige relasjoner. Om brutalitet, ensomhet, egoisme og om vår redsel og avsky for det fremmede. Koblet med Gísli Örn Gardarsson´s nyskapende fysiske sceneuttrykk og Nick Caves rå og melankolske musikk, blir Forvandlingen en gripende scenisk fortelling.

Familien Samsas rolige tilværelse snus på hodet når sønnen Gregor våkner en morgen og er forvandlet til et digert insekt. Familien reagerer med avsky. Hva vil folk tro? Og hvem skal forsørge dem nå? Mens Gregor gradvis mister sin menneskelighet og grepet på tilværelsen, lever resten av familien videre som om ingenting har skjedd i et forsøk på å holde på fasaden. Når Gregor finner måter å komme seg ut av rommet på, synes de det er ekkelt og pinlig. Kan han ikke bare forsvinne?

Forestillingen varer ca 90 minutter uten pause.

Legg til ekstern kalender…