HAVRESEKKEN #15: Pianospesial!


Hva gjør man når man har masse bra artister som trenger piano? Samler kremen av pianofløten og lager pianosekk på Valka! Torsdag 9. februar byr vi på KONGEN AV RAGTIME, MELODISK PIANOPOESI og DRONNINGEN AV MAGI på en av Oslos gamle kronjuveler.


ARTIST #52: KONGEN AV RAGTIME

Denne artisten er noe så sjeldent som en norsk pianist som har spesialisert seg på ragtime, stride piano og tidlig jazz. Han spilte inn sin første soloplate i 1975 og mottok Spelemannsprisen i åpen klasse for denne. Han har siden gitt ut flere soloplater og har også medvirket i en rekke andre band, utgivelser og prosjekter både her hjemme og utenlands. Vi nevner i fleng: Eubie Blake, Magnolia Jazz Band, Ytre Suløens Jassensemble og en Jelly Roll Morton-oppsetning Off Broadway som spilte i 11 måneder. It’s time for Ragtime!

ARTIST #53: MELODISK PIANOPOESI

Dette er en relativt fersk pianotrio, men de har allerede blitt plassert i toppsjiktet av samtidige norske pianotrioer. De spiller melodibaserte låter i et akustisk, åpent og elegant lydbilde. Trioen skiller seg ut i den norske jazzfloraen med sine korte og formfullendte låter og en ”less is more”-tilnærming i arrangementer og fremføring. De ga i 2010 ut sitt debutalbum på Rune Grammofon til strålende anmeldelser både her hjemme og utenlands og har drevet utstrakt konsertvirksomhet. Less is more is less is more!

ARTIST #54: DRONNINGEN AV MAGI

Vi har fulgt denne artisten siden hun debuterte med sitt eminente orkester i 2004, og siden har hun gitt ut en rekke plater med dette prosjekt, som soloartist og med en hel del andre konstellasjoner. Hun er kjent for sin særpregde tolkninger av kjente låter i tillegg nydelige egne låter og større bestillingsverk. Akkurat nå er hun på turné med Bonnie Prince Billy, men på vei gjennom Oslo tar hun turen innom Valka. Til vanlig samarbeider hun med folk som Morten Qvenild, Pål Hausken og Helge Sten/Deathprod, men til oss kommer hun helt alene. Who am I?


VALKYRIEN RESTAURANT (les: Valka) ligger midt i Majorstuekrysset og kan nås med de fleste t-baner og en hel drøss busser og trikker. Vi skilter fra Majorstuehuset for de som måtte være nye i byen.

Arrangementet er støttet av Norsk kulturråd og Oslo Kommune.

Legg til ekstern kalender…