StaJazz: Spacemonkey på Cementen!

[Bilde]
[Bilde]

StaJazz starter året med besøk fra en helt ny, spennende duo. Gard Nilssen og Morten Qvenild legger i slutten av januar ut på en kort turné, og deres andre konsert spilles hos oss på Cementen. Det eksisterer så vidt vi vet ingen opptak av duoen enda, så dette blir en helt unik sjanse til å høre hva de har smeltet sammen!

Etter lengre tid med prat har musikerne i Spacemonkey endelig funnet tid til å spille sammen. Med en felles interresse for improvisasjonsmusikk og en “gi faen i sjanger”-holdning, utforsker Spacemonkey det musikalske lydlandskapet mellom improvisasjon, dansemusikk, elektronikk og trommemaskiner. Resultatet blir tøff, mørk og distinkt musikk á la 2012, i spennet mellom freebag og techno i åpen dressur.

Morten Qvenild er pianist, keyboardist og komponist, kjent fra In The Country, The National Bank, Solveig Slettahjells Slow Motion Orchestra, Susanna and The Magical Orchestra, og omtales som en av de mest nyskapende og søkende pianister i Norge de siste 10 åra. Gard Nilssen er trommeslager, kjent fra PUMA, Bushman’s Revenge, Zanussi 5 og Susanne Sundfør, og er en av de mest aktive og etterspurte trommeslagerne i Norge om dagen.

Morten Qvenild – Tangenter/elektronikk
Gard Nilssen – Trommer/elektronikk

Legg til ekstern kalender…