Abstrakt/Absurd - Roghieh Asgari Torvund

[Bilde]

Maleri/Video

Galleri 69 er stolte av å presentere Roghie Asgari Torvund:

«I min kunst bruker jeg egenproduserte dokumentarfilmer kombinert med performance (hvor jeg er en aktiv deltaker i prosessen) som metode for å undersøke de tilfeldige øyeblikkene hvor mennesker skaper mening i livet.

Gjennom mine videoarbeider har jeg også erfart at i de umiddelbare dokumentararbeidene har jeg selv vært en del av prosessen, en naiv deltager som er både bevisst og ubevisst tilstede. Jeg blir lett revet med i situasjonen og eksponerer meg for å kunne optimere opplevelsen. I slike situasjoner har jeg latt kamera være mitt vitne mens det som skjer er resultat av min tilstedeværelse og det min kropp opplever.

Disse erfaringene bringer jeg videre i maleri. Maleriene vokser fram i prosessen som en slags organisk vekst. Komposisjonen eller strukturen i bildene har ikke noe sentrum, men den vokser i alle retninger og har ikke et klart opp eller ned. Det er en sammensmelting og bevegelse i labyrinter som ender med en trofé /suvenir som er resultatet av arbeidet. Jeg går over grensen fra ren observasjon og havner dermed inne i verket i en tilstand der grensen mellom objekt og subjekt er opphevet. Jeg ser en klar link mellom arbeidet med dokumentarfilm og maleri.»

Roghieh Asgari Torvund er født i Azerbajdsjan, oppvokst i Teheran, og kom til Norge som politisk flyktning i 1986. Hun har bakgrunn som journalist og fotojournalist, er utdannet fra Kunstakademiet i Oslo, og fortiden aktuell med deltagelse på utstillingen "Parallax views" på .NO i New York.

Legg til ekstern kalender…