RAW MATTER: FIRE KUNSTNERE, ETT ROM OG 30 TONN LEIRE

[Bilde]

Velkommen til filmvernissage i Galleri Format Oslo
torsdag 19. januar kl. 18

I tidsrommet 12. – 23. juni 2011 gjennomførte kunstnerne Torbjørn Kvasbø fra Ringebu, Alexandra Engelfriet (NL), Katrine Køster Holst (DK) og Neil Brownsword (UK) et eksperimentelt leirprosjekt i Ringebu.


Prosjektet fant sted i en av Ringebu Miljøservice sine mindre industrihaller, og kan både beskrives som et kunstnerisk og psykologisk eksperiment. De fire befant seg i en ”frivillig innestengt” situasjon i et lokale med det materialet de alle var fortrolige med fra før, nemlig leire. Med sine ulike erfaringer og kunstneriske uttrykksformer skulle de utforske hvordan en slik prosess kunne gjennomføres.

- Hvordan agerer man sammen i en slik situasjon? spurte den norske initiativtakeren Tobjørn Kvasbø i en pressemelding før start.



Svaret på dette kan man se i filmen Raw Matter som vises for aller første gang i Galleri Format Oslo 19. januar. Filmskaper Marlou van den Berge (NL) fulgte eksperimentet og har laget filmen om prosjektet.




Kunstnerne som deltok i prosjektet vil være til stede og regissøren vil presentere filmen.
Filmen blir vist i galleriets åpningstider i tidsrommet 20. – 22. januar. Lengde 45 minutter. Gratis entré.


En utdypende artikkel om prosjektet kan leses i siste utgave av tidsskriftet Kunsthåndverk.


Filmen er støttet av: Norsk Kulturråd, Norske Kunsthåndverkere, Kunstnersenteret i Oppland, Gudbrandsdal Energi, Ringebu kommune og Ringebu Miljøservice.

Legg til ekstern kalender…