Slippfest: The Southern Alps

The Southern Alps feirer sit selvtitulerte debutalbum

Først litt geografi: Helt øde, omgitt av det blå og uendelige havet, ligger New Zealand. Og der reiser en fjellkjede seg mot himmelen som heter Southern Alps. Den har innsjøer fulle av fisk, eviggrønne trær, glinsende isbreer og snødekte fjelltopper som rager over tre tusen meter. Det er ganske høyt. Det er ganske fint der også.

Så litt mer geografi: Fra Southern Alps til Drammen er det ganske langt. Nei, det er veldig, veldig langt. Det er 17 678 kilometer i luftlinje.

Nå til musikken: Der, i Drammen, i første etasje i et gammelt hus, bor låtskriveren, gitaristen og vokalisten Brent Librizzi, som vokste opp ved foten av Southern Alps. Cirka 240 år etter at fjellkjeden på New Zealand fikk sitt navn, dannet han et norsk band sammen med Frode Bjørnstad og Marius Ilagsmoen som ble oppkalt etter fjellene som nå var så langt unna. Men bandet The Southern Alps likner ikke på fjellene, egentlig, de er verken høye eller tar mye plass, og de oppholder seg mer i lavlandet. Det lavmælte landet. Med gitarer, banjo og mandolin spiller de ærlig, enkel og akustisk indiepop som iblant lener seg på americanasjangeren. Sangene er pakket inn i et mykt teppe av hjemlengsel, og handler om New Zealands elver og byer, kjøreturer og kjærlighet, om å stå i havnen og se på båtene med faren sin, og, ja, om en innsjø som heter Rotoiti.

Og så til poenget: The Southern Alps har laget et fint og varmt debutalbum, som gis ut på vinyl og digitalt, på selveste julaften: 24.desember 2011.

Digital single: ‘Ten Tons of Snow” (PPD001) ble sluppet via Phonofile mandag 28.11.2011.

http://thesouthernalps.tumblr.com/

http://www.perfectpop.no

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…