Conexions: Spin Marvel med John Paul Jones og Nils Petter Molvær

Jeg er ikke aleine om å ha et forhold til Lars Saabye Christensens Beatles, på samme måte som Lars Saabye Christensen ikke er aleine om å ha et forhold til britisk popmusikk. Før Spin Marvel med John Paul Jones (bl.a. Led Zeppelin) og en norsk gjest, får vi tekstlesning med Christensen. Et verdig startskudd for vår nye serie Conexions kuratert av brite og plateprater på BBC Fiona Talkington.

Britisk popmusikk har utøvd stor kulturell påvirkningskraft i snart et halvt århundre. Motsatt forhold er først av nyere dato, og innen en annen sjanger. Norsk jazz har i noen tiår vært med på å bevege britisk jazz. Blant annet gjennom utstrakte samarbeid, men også gjennom enkelte ildsjeler. Blant dem Fiona.

Spin Marvel er Martin France siste prosjekt. Et prosjekt med mye energi og mange gjestemusikere. Matin France er en av Storbritannias mest etterspurte trommiser med bakgrunn i blant annet Loose Tubes og Human Chain, side om side med blant annet Django Bates.

Bassist John Paul Jones er en av Spin Marvels gjester denne kvelden, og kanskje best kjent fra Led Zeppelin. Jones vokste opp i en musikalsk familie og hørte på alt fra storbandmusikk via Charles Mingus til deltablues. Tidlig på sekstitallet fikk han en toårig kontrakt med ingen ringere enn The Shadows, der han blant annet møtte en annen forholdsvis kjent kommende Zeppelin-kollega, Jimmy Page. Og nå altså i jazzdrakt.
Den andre gjesten er ingen ringere enn vår egen …ehm… navn slippes fredag 20. januar, trompetinnovatør og nu-jazz representant.

Nick Luscombe er plateprater og radioprodusent i London. En mester på japansk klubbmusikk, en mann med god kjennskap til den nyere musikkens røtter. Nick har gravd seg fram til alt fra rockabilly til steinalderhouse.
Guttorm Andreasen er en god norsk ekvivalent til Nick Luscombe, med lang fartstid med Wasabi på P3 og som en av våre mest utforskende og interessante klubbdj’er. Finner du fram til en obskur, gammal sjutommer med en zambisk/samisk samproduksjon av neo-post-dub, kan du banne på at Andreasen og Luscombe har vært der før deg.

Dette kan umulig bli noe annet enn en fantastisk åpning på en fantastisk serie!

Lars Saabye Christensen leser. Martin France (dr, el), Tim Harries (bass, el), John Parricelli (git), John Paul Jones (bass), Terje Evensen (el) + Special Guest (trp). DJ´s: Nick Luscombe og Guttorm Andreasen.

Legg til ekstern kalender…