Åpent atelier helgen 27. – 29., W17.

[Bilde]

VELKOMMEN TIL ÅPENT ATELIER 27. – 29. JANUAR PÅ W17


W17 ønsker velkommen til en helg med åpne atelierer på Kunstnernes Hus med Are Mokkelbost, Randi Nygård, Munan Øvrelid, Feil forlag, Jon Gundersen og Elise Storsveen.


Åpningstider:
Fredag 27. januar kl. 19-21
Lørdag 28. og søndag 29. januar kl. 14-16



ARE MOKKELBOST
Are Mokkelbost presenterer et pågående collage- og akvarellprosjekt med arbeidstittelen Skyggen. Collagenes billedmateriale stammer fra en illustrert barnebibel, og bildenes silhuetter er klippet ut, forstørret og fusjonert med hverandre. Ved å inkorporere akvarell i uttrykket oppstår drømmelignende abstraksjoner som utvisker grensene mellom maleri og collage og som fremhever de transcendentale visjonene vi finner igjen i kildematerialet.


MUNAN ØVRELID
Munan Øvrelid jobber med video og skulptur, ofte i kombinasjon med hverandre.
Han er interessert i monumenter, historiske begivenheter og representasjonenes tvetydige forhold til det de avbilder. Under sitt atelieropphold på W17 har Øvrelid arbeidet med skulpturer, video og grafikk som alle handler om hvordan representasjonen reduserer og abstraherer en kompleks helhet. En statue av Grieg, økonomiske grafer og en sementhelle blir transformert gjennom prosesser som er styrt av tilfeldigheter, regn, oksidering av metall og materialenes iboende svakheter.


RANDI NYGÅRD
Randi Nygård skaper tredimensjonale collager av fotografier, bøker og magasiner. Representasjoner som vanligvis er todimensjonale og adskilte, blir åpnet, foldet ut og danner nye skulpturelle former. Nygård er interessert i sammenhenger som er usynlige, tilfeldige eller irrasjonelle, og tar ofte utgangspunkt i fakta som går på tvers av natur- og samfunnsvitenskapene. Under atelieroppholdet har hun arbeidet med en serie collager med utgangspunkt i setningen In some fundamental way, when I look at you, your face becomes mine. De 13 ordene danner utgangspunkt for en installasjon som tar for seg forholdet mellom ord og bilde, form og innhold.


FEIL FORLAG PRESENTERER: WE HAVE TRAVELED FAR
ved Roxy Farhat, Richard Alexandersson og Jesper Fabricius.
En liten flat stein i marmor, sort på den ene siden, innsmurt i olivenolje og innpakket i plast. Et dansk leksikon om kunst, musikk, film, radio og tv med små pornografiske bilder klistret på omslaget. Cd-utgivelsen av Dr. Albans plate Born in Africa fra 1996. Clementine Deliss, direktøren for Weltkulturen Museum i Frankfurt am Main, har sagt at desto lengre et objekt har reist i tid og geografi, jo mindre vet man om det, og desto mer vanlig er det å kompensere med overforklarende og reduserende informasjon i utstillingsdesign og formidlingsmateriale. Deliss hevder at jo mindre man vet om et objekt, desto flere bøker kan man skrive om det. Tre objekter har blitt sendt i en sirkel fra en kunstner til en annen. Hvordan oppleves det når en påtrengende opplevelse – å få noe i posten utvalgt av noen du ikke kjenner, er ment å sette i gang en prosess hos deg som kunster?

I løpet av en periode på fire måneder har Feil forlag gitt ut tre publikasjoner av inviterte kunstnere, produsert og lansert på W17. We have traveled far er den tredje utgivelsen i denne serien.


JON GUNDERSEN OG ELISE STORSVEEN (merk, kun åpent fredag 27. januar)

Vet Naturen hva den gjør? Øvelser i ukvalifiserte beslutninger. Om å lytte til mer enn du hører og svare på spørsmål som ikke blir stilt.

Jon Gundersen og Elise Storsveen presenterer med dette avslutningen av et samarbeid der de gjennom tre måneder har invitert publikum til å følge med i utviklingen av sitt collageprosjekt. Collagene tar utgangspunkt i en stor mengde billedmateriale fra kassert faglitteratur, oppslagsverk og tidsskrifter. Prosjektet synliggjør forgjengeligheten i vitenskapelige beskrivelser av virkeligheten og hvordan kunnskap produseres og forkastes. Begge kunstnere har gjennom sitt virke drevet en omfattende samlevirksomhet, og deler en mangeårig fascinasjon for samtidskulturens leftovers. I deres collager blir tiden en bevegelig og fantastisk størrelse.




Om Atelierprogrammet
W17 er et atelierprogram initiert og finansiert av Bildende Kunstneres Hjelpefond. Programmet drives av Kunstnernes Hus og pågår fra 2008 til 2014. W17 tilbyr atelierer, produksjonsstøtte og visningsmuligheter for norske kunstnere eller internasjonale kunstnere som er virksomme i Norge. Under oppholdet utarbeider kunstneren et prosjekt som presenteres for publikum gjennom åpne atelierer.


Legg til ekstern kalender…