Oslo vokser #1

Norsk Form og Oslo arkitekturtriennales serie om befolkningsvekst og byutvikling i hovedstadsregionen.

Det bor 1,1 millioner i Oslo og Akershus. Vi blir raskt veldig mange flere. Stor-Oslo er ifølge Statistisk Sentralbyrå den regionen som vokser mest i Nord-Europa. Om 30 år bor kanskje en halv million nye mennesker her. Det trengs flere boliger, skoler, arbeidsplasser, offentlige bygg, transport. Hva kan vi få til? Og hvordan skal vi gjøre det?
Folkemøter på DogA

Norsk Form starter våren 2012 serien ”Oslo vokser”. Vi inviterer til folkemøter på DogA Norsk Design og Arkitektursenter i Oslo sentrum. Her blir det foredrag og diskusjoner for alle som vil delta i debatten om utviklingen i byen de befinner seg i.

Første tema er demografi: Hva kjennetegner befolkningen i hovedstadsregionen? Hvem flytter til, hvem flytter fra – og hvorfor?

Datarebellen Even Westvang presenterer flyttemønsteret til og fra hovedstaden med en ny, spektakulær dataanimasjon, Kjetil Sørlie fra Norsk by- og regionsforskning (NIBR) og Inger Texmon fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) legger i sine foredrag nye fakta på bordet om hovedstadsregionens befolkning nå, og prognosene fram mot 2040. Ordstyrer for Oslo vokser-serien er samfunnsgeograf Guro Voss Gabrielsen, rådgiver i Norsk Form.

Legg til ekstern kalender…