Anatomy of Hell - film

[Bilde]

Les Féministes og Studentutvalget ved Senter for tverrfaglig kjønnsforskning (UiO) i samarbeid med Cinemateket inviterer til visningen av Catherine Breillats film “Helvetes anatomi”.
Breillats spillefilm fra 2004 begynner med at en mann redder en kvinne fra et selvmordsforsøk på en homseklubb. Kvinnen betaler ham for å komme hjem til henne og se på henne når hun er på sitt styggeste.
Regissøren sier selv dette om sin egen film: «Å se på en kvinnes kropp på denne måten er virkelig skremmende for folk». Filmen har helt siden sin første visning blitt anklaget for pornografi, men den kan også ses som en utfordring for den nordiske feminismen som nylig har blitt mer og mer kritisert for å ignorere kvinnekroppen og kvinners seksualitet.

Ved visningen av filmen torsdag 9. februar kl. 18.30 blir det en introduksjon av Rebecca Scherr, forsker ved Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk ved Universitetet i Oslo. Introduksjon foregår på engelsk.

GRATIS billett for de første 40 som kommer!

Arrangementet fikk støtte fra Aktiv Ungdom (http://www.aktivungdom.eu/) og Kulturstyret (http://www.sio.no/studentliv).

Les Féministes er en politisk feministorganisasjon ved Universitetet i Oslo. Les Féministes’ fundamentale mål er å konstruere en arena for offentlig debatt rundt erfaringer og tanker om feminisme. Hovedtema: kjønn, seksualitet og rase.

Legg til ekstern kalender…