PRELARM 2012 m/ Magnus Hængsle, Tomorrow We Move to Hawaii, Dig Deeper, Die X Legend

[Bilde]
Det 6. Prelarm i regi av Norsk Artistforbund og Cafe Mono.

MAGNUS HÆNGSLE. Gitaristen og sangeren fra Turns og Svidd Gummi (!) solodebuterte i 2006 med et album som høstet stor begeistring fra flere av våre skarpeste popconnoisseurer. Let fram singelen ‘Question For You’ og du vil om ikke annet føle du har hørt den før, slik det ofte er med fengende låter. Alt Hængsle lager er (heldigvis) ikke like lettfattelig og låtmaterialet spenner over et bredere sjanger- og stemningslandskap enn tidligere, men er fortsatt trygt forankret i drømmen om den perfekte poplåta. Å plassere Magnus et sted midt imellom inspiratorene Nick Drake og Prince gir en pekepinn – blant nyere referanser finner vi Rufus Wainwright og Salem Al Fakir.

TOMORROW WE MOVE TO HAWAII. Elektropop-duoen Brox og Stranger lager dansbar og mørk musikk fra populærkulturens b-side. Med en ubestemmelig nerve av gladtrist uro vakler de hvileløst i lo-fi-land og rister løs i enhver stiv kropp. Med finpolert synth og upolert vokal skulle vel statistikken tilsi at Tomorrow We Move To Hawaii bare er nok et synthpop-band, men du tar ikke musikktips fra statistikere. Som kjent finnes det løgn, forbannet løgn, og statistikk. Og det finnes pop, elektro, og Tomorrow We Move To Hawaii.

DIG DEEPER. Dig Deeper kom ut av ingenting med en overbevisende EP i februar 2011. Dagbladet var kjapt ute med å skamrose singelen Memphis og gi terningkast 5. I tillegg ble Memphis tidlig en favoritt i Sexy (P3) og i NRK Urørt foruten en rekke musikkblogger rundt i landet.
Dig Deeper har i det siden releasen levert en rekke overbevisende konserter på svette klubber og Studentersamfunn, By:Larm, Øya, Rock n Lol m.m. I oktober spilTE Dig Deeper support for Navigators på Sentrum Scene. Debut-albumet er nå ferdig innspilt og blir sluppet i 2012. I tillegg slipper bandet en 7" i februar. Pressen skriver: “Etter Dig Deeper ga oss magiske Memphis følger de nå opp med Yet You Give Me (The Blues)” (P3, Sexy) "Tøft driv, “hylende” harmonier og et kledelig piano i bunnen" (Dagbladet anmelder Memphis til 5) “For en låt!” (Upop.no om Memphis). “Enormt bra, herlig musikk rett og slett” (Nymusikkkverdag.blogg.no om Yet You Give Me (The Blues.) “Uhyre godt skrevet” (Urørt kårer Memphis til Ukas Urørt)

DIE X LEGEND- (utt. Die a legend) Tromsøs nye hardcore-kometer. Die X Legend er en trio men genererer mer lyd enn et 20 manns-orkester, holder seg helst unna scenen og på gulvet og inviterer gladelig publikum til å ta over såvel scenen som micen. Have Heart, Bane og Comeback Kid er valide referanser, men bandet har også av “kjennere” blitt beskrevet som “Drive Like Jehu på speed”. En drøss med Slayer-referanser er det også å finne i et lydbilde som kort kan oppsummeres som steinhardt, blytungt og innih…. kjapt. Tromsø Hardcore at its finest.

Legg til ekstern kalender…