BURSDAGSFEST!

I anledning Planka Oslos ettårsdag ønsker vi å invitere til en uhøytidlig bursdagsfest på Dattra til Hagen. I tillegg til hyggelig sosial omgang og god stemning, god musikk (BREAK THE BEAT), og godt drikke, markerer vi også ettårsdagen med å sette ned prisen på medlemskapet samtidig som Ruter setter opp prisen på samtlige billett-typer – og ikke minst får vi en ny og fin internettside! Er vi heldige blir det Plankakake også!

[Bilde]

For ett år siden ble Planka Oslo lansert som en protestaksjon mot utviklingen innenfor kollektivtransporten i Oslo som en del av miljø- og byutviklingsproblematikken. Hovedmålet har vært, og fortsetter å være, avgiftsfri kollektivtransport med økt tilgjenglighet og satsing.
Året som har gått har vært svært innholds- og lærerikt for alle innvolverte. Ikke minst har landskapet endret seg betydelig, og debatten antatt en ny form. Da protestene mot problemene i kollektivtrafikken begynte å dukke opp for fullt ble de arrogant avvist.

For ett år siden kjempet politikere om å ta æren for det som ble omtalt som en ”solskinnshistorie” i Oslos byutvikling. I dag sitter vi igjen med prisstigning, kutt i bevilningene, og en korrupsjonsskandale som kun øker i omfang. Nå forsøker de samme politikerne så godt de kan å distansiere seg fra ”solskinnshistorien”. Kritikken og protestene har tiltatt i styrke, og slutten av det første Planka-året ble også markert av at et stortingsparti tok til ordet for å innføre – om enn bare forsøk med – gratis kollektivtransport i de største byene.

Les mer på vår nettside:

http://plankaoslo.org/

Refleksjoner på ettårsdagen

Vil ha gratis kollektivtransport

Vi i Planka Oslo vil gjerne at du skal være med på feiringen, og at du blir med oss nok et år i kampen for en god, tilgjenglig, kollektiv og gratis kollektivtransport!

Legg til ekstern kalender…