Møt ikke-voldsguruen Gene Sharp, foredrag og Q&A for studenter!

Vi har den store glede å invitere til et møte med ikke-voldsguruen Gene Sharp ved Westerdals Høyskole torsdag 9. februar kl. 17.30.

Sharp er grunnlegger av The Albert Einstein Institution, fredsteoretiker og forfatter av blant annet den innflytelsesrike boken ”From Dictatorship to Democracy”. Inspirert av denne boken har vi sett ikke-voldelige revolusjoner i en rekke land fra Øst-Europa til Nord-Afrika. Med den pågående konflikten i Syria er Gene Sharp mer aktuell enn noensinne.

Sharp er 84 år gammel og reiser sjelden. Dette er en unik mulighet til å møte mannen bak den samfunnsendrende teksten. Sharp følges av Jamila Raqib, Executive Director ved The Albert Einstein Institution og Ruaridh Arrow, regissør av dokumentaren ”How to start a revolution” som omhandler Sharp og hans arbeid. Arrangementet blir lagt opp som en samtale mellom paneldeltagerne og salen.

I forkant av samtalen blir det visning av ”How to start a revolution”. Visningen starter klokken 16.00. Dokumentaren protretterer Gene Sharp og innflytelsen av hans arbeid i en rekke land hvor ikke-voldelig motstand har endret samfunn, styre og strukturer.

Arrangementet er et samarbeid mellom dokumentarfilmfestivalen Human Rights Human Wrongs og Westerdals Høyskole.

Arrangementet vil finne sted ved Westerdals Høyskoles nye lokaler på Vulkan, Maridalsveien 17 D, 0178 Oslo

Tid:

16.00: Visning av “How to start a revolution”

17.30: Samtale/Q&A med Gene Sharp, Jamilla Raqib og Ruaridh Arrows

Det vil bli servering – velkommen!

Kontaktpersoner Westerdals:

Even Stormyhr: [email protected], tlf 930 80 789.

Rannveig Revhaug: [email protected], tlf. 97 123 595.

Kristin Arnesen, [email protected], tlf: 452 78118.

Legg til ekstern kalender…