NARRATIVER I VIDEOKUNST - visning og samtale

Cinema Neuf presenterer

NARRATIVER I VIDEOKUNST

Program:

Samtale med Lars Laumann og visning av:

  • Morrissey Foretelling The Death of Diana, 16 min, Lars Laumann
  • Whispering Pines, 4,26 min, Shana Moulton
  • Sandnes Jentekor, 1,53 min, Urd Pedersen

Lars Laumann har bakgrunn fra Kunstakademiet i Oslo og Nordland Kunst- og filmfagskole. Det har blitt sagt at han finner alternative arbeidsmetoder og representasjonformer som kan rokke ved dominerende tenkesett i samtiden og forestille seg en annerledes og mer human verden. I Morrissey Foretelling The Death of Diana blir det med voice over konspiratorisk forklart at bandet The Smiths forutså prinsesse Diana’s død mange år før det skjedde. Ved å sette sammen informasjon fra utallige kilder til en stor sammenheng og med dokumentariske virkemidler, kan vi bli bevisst hvordan vi til stadig tror på konspirajonsteorier eller andre forenklinger av virkeligheten.

Shana Moulton har studert antropologi på Berkley før hun tok siden kunstutdannelse og befinner seg nå i et skikte mellom performance og video. Serien Whispering Pines er delt inn i ti episoder og vi møter Cynthia, Shana’s alterego. Hun er engstlig, perspektivløs og nitidig opptatt av dekorasjon og velvære. Forsøket på å forandre på tilværelsen gjentar seg, om det så er ved å endre på utseende eller ved å omdekorere rommet sitt med stadig flere elementer av kitsch og new age. De visuelle effektene som stadig dukker opp kan trekke linjer tilbake til Georges Méliè.

Urd J. Pedersen er student på Kunstakademiet og bruker ofte nære omgivelser, familie og hverdagslivet i arbeidene sine. I opptaksfasen før hun ble tatt inn som elev på Kunstakademiet, sang hun foran et kamera hver dag. Alle filmklippene danner arbeidet Sandnes Jentekor og viser en ventetid fylt av usikkerhet og avvisning. Arbeidet gjenspeiler et spekter av følelser og kan dermed oppfattes både som alvorlig, morsomt eller trist på samme tid.

[Bilde]

Om Kunstfilm-redaksjonen:

Fire kvelder, fire temaer. Denne våren vil Cinema Neuf kunstfilmredaksjon arrangere en serie med fire filmarrangementer med fokus på film- og videokunst. Visningene vil være varierte – her vil vi utforske forskjellige kunstneriske strategier, både i form og innhold. Hver kveld vil være tematisk lagt opp, og ikke se bort ifra at vi får besøk og. Det overordnede målet er å tilby et visningsrom for kunstarbeider som man normalt bare ser på gallerier og museer.

Legg til ekstern kalender…