Paul Brand og Helene Sommer 9. februar - 4. mars

Paul Brand
Brand arbeider med et abstrakt formspråk der matematikk er inspirasjon bak komposisjonene i verkene. Han arbeider med det magiske kvadrat, tallmønstre og tallrekker, samt primtall som innfallsvinkel til de geometriske motivene. Brands kunst er gjenkjennelig, men det forhindrer ikke stadig fornyelse, ei heller lek med nye uttrykksformer. Noen av bildene som stilles ut, har vært utsatt for tilføyelse og overmaling over flere år, og blir dermed bærere av en lengre tilvirkningshistorie hvor det prosessuelle forløp blir vesentlig.

Helene Sommer
Videoinstallasjon Great Piece of Turf – en tittel Sommer har lånt fra Albrecht Dürers akvarell (Das große Rasenstück); en studie av en tilsynelatende tilfeldig gruppe ville planter og ugress. Et søplete, uoffisielt naturreservat i en elv som renner igjennom metropolen Los Angeles, bestående av ugress både av det hjemlige og det eksotiske slaget, blir her skildret av botanikere og biologer gjennom vegetasjonens historie. Reservatet avslører vel så mye om verden utenfor som om øya i seg selv. Helene Sommer arbeider med video, tekst og installasjon der en fellesnevner er interessen for reproduksjon, dokumentasjon og klassifisering i forhold til billedproduksjon innen områder som historie og vitenskap.

Kabinett – tegneutstillinger
I annen etasje vises det i noen måneder vekslende Tegneutstillinger. Disse punktutstillingene presenterer verk av kunstnere som arbeider med tegning som et selvstendig medium, artikulert gjennom et mangfold av virkemidler og representasjonsformer. Slik sett reflekterer utstillingene også tegningens historie der både tegningen som en subjektiv erfaring av biografisk eller historisk karakter og tegningen som konseptuell praksis omsettes parallelt og som likeverdige størrelser.

Legg til ekstern kalender…