Oslo Light Festival

De tre kveldene fra torsdag 16. februar til lørdag 18. februar vil både små og store få oppleve lys og lysfenomener som både gleder og varmer. En rekke kunstnere er invitert til å bruke lys, projeksjoner og installasjoner for å feire lyset. En kombinasjon av ny belysning på eksisterende arkitektur, lysskulpturer, projeksjoner, neonskulpturer og eksperimentell lysdesign vil gi Oslos nyeste bydel en helt annen karakter, en ny dimensjon til et allerede spennende område.

Lyset er selvfølgelig i nesten all kunst, men det betyr ikke at det alltid er like fremtredene. Denne gangen har vi valgt å invitere utøvere som bruker lyset veldig aktivt i sine arbeider. Projeksjoner, store installasjoner, malerier og skulpturer lyser. De inviterte er Bruce Munro, Rune Guneriussen, Trine Lise Nedreaas, Nicolay Aamodt, Christian Sunde, Fredrik Raddum, Timon Botez, Jørn O. Jøntvedt og Sven A. Skjæret.

Fra lysdesignstudiet på Høyskolen i Buskerud kommer fire studenter med vakre og tankevekkende installasjoner. Peter Selmer-Anderssen, Jane Hornseth, Kristense Helling og Lena Marja Farvelund Haddal skal levere sin forskningsoppgave. Som en demonstrasjon av noen av funnene viser de enkle, men overraskende lysfenomener.

Arkitektur og lys henger nøye sammen. For at flammeslukerne og skyggedanserne våre skal få best mulig arbeidsforhold har vi skrudd av mye av den premierte utebelysningen på Tjuvholmen og satt lyset litt annerledes. Det vil helt sikkert medføre en overraskelse for noen og enhver når de ser hva Norges største discokule kan avstedkomme i uterommet.

Legg til ekstern kalender…