SAIH viser Alternativ til traumer

Etter Sovjetunionens fall fulgte massive konflikter i Tsjetsjenia og de omliggende landene. Titusenvis avtsjetsjenere har måttet flykte fra hjemlandet sitt og mange har kommet til Norge. Bærum er den kommunen i Norge som har tatt i mot flest og kommunen har opplevd en økning av vold ved skolene, noe som har ført til store saker hos politiet og barnevernet.

Alternativ til traumer dokumenterer stiftelsen Alternativ til volds arbeid for hjelpe traumatiserte asylsøkere og den øvrige befolkningen i Bærum. Stiftelsen hjelper tsjetsjenske flyktninger med å bearbeide traumer fra krig og mener kommunen mangler kunnskap om temaet.

Hvordan er det å være flyktning i Norge?

[Bilde]

Dette er en dokumentar med ærlige skildringer av hva det innebærer å skulle bli en del av det norske samfunnet, om hvordan innvandrere opplever nordmenns tradisjoner og holdninger, og om kulturelle forskjeller og misforståelser.

Over en lengre periode har en gruppe menn fra det tsjetsjenske miljøet i Bærum møttes regelmessig for å diskutere egne erfaringer knyttet til det å være tsjetsjener i Norge. Dokumentaren gir oss innblikk i disse erfaringene.

Regi: Jon Nicholas

Filmskaper vil være tilstede og introdusere filmen.

Visningen er gratis.

Legg til ekstern kalender…