Avgrunnen - Byer i forfall

Økonomisk opptur gir eksplosiv byvekst. Hva skjer når boblen sprekker? Fotoutstillingen “Avgrunnen” følger i finanskrisers spor og viser forlatte byer og samtidsarkitektur i ruiner. Velkommen til utstillingsåpning med forfriskninger.

[Bilde]

Fotografiene av moderne ruiner i USA, Asia og Europa forteller historien om vekst og fall. Utstillingen dokumenterer på poetisk og nærgående vis arkitekturen som blir igjen når finanskriser slår til.

Vi blir presentert for ramponerte restauranter, gjengrodde kontorbygg og folketomme hovedgater. Økonomihistoriker Jan Jörnmark og kunstneren Annika von Hausswolff skildrer både grelt og vakkert konsekvenser av vår tids globalisering og profittjag.

DogA-samtale kl. 19.00

Like etter åpningen tar DogA-samtalen: Fraflytting og byutvikling opp tråden fra fotoutstillingen “Avgrunnen”.

Møt økonomihistoriker og fotografen bak utstillingen Jan Jörnmark, arkitekt og urbanist Marianne Skjulhaug, og bystyrepolitiker i Vardø Robert Jensen (AP).

De samtaler om hvordan endret næringsgrunnlag i en by eller et sted preger omgivelsene, hvordan det oppleves å stå oppreist midt i nedgangen og hvordan samfunnene som er rammet kan finne nye strategier for å bli levedyktige.

Legg til ekstern kalender…