Thomas Tveter og True Solvang Vevatne åpner på BOA

Galleri Boa har gleden av å invitere til åpningen av to nye utstillinger:

*Thomas Tveter

Nye malerier*

*True Solvang Vevatne

Under construction*

24. februar – 11. mars

Tirs – søn 12 – 16

Galleri BOA

Rådhusgata 19, Oslo

www.galleriboa.no

Thomas Tveter – Nye malerier

Thomas Tveters billedscener kan minne om dobbelteksponeringer, collager eller drømmesekvenser. Åsteder, scener for ufremførte handlinger, eller rene stemningskonsentrasjoner.
Tveter er en billedbygger med tydelig kompositorisk interesse. Selv om bildene formalt sett konstrueres etter klassiske prinsipper er de motivisk sett underlagt en intuitiv eller poetisk logikk, som tillater uvante sammenstillinger og tematiske sprang.
Tveter er utdannet ved SHKS, med hovedfag i maleri. Han har deltatt på flere kollektivutstillinger, med Høstutstillingen som et tyngdepunkt. Han er innkjøpt av blant andre Helsebygg Midt-Norge og private samlere.

True Solvang Vevatne – Under construction

“Byggeplassen brer seg ut: en stor flate av knust stein, rammet inn av gjerder og grøfter fylte av rør. Den har tydelige grenser. Den er ulik alt annet. Byggeplassen endres bestandig, herdes og grunnes, dekkes til. Når gjerdene en varm kveld tas ned, er alle spor av den borte. I stedet står det sju hus der eller et sykehjem eller næringsparken med fasade av stål og glass. Dette som noen hele tiden visste at byggeplassen skulle bli. Kontraktene gir ikke rom for avvik. Målet skal styre alt og alt som omslutter målet er listet opp og nøye beregnet, skrevet inn i et sikkert system: kostnader og prosedyrer. Tid og maskiner. Arbeidsrutiner. Mennesker som bygger for mennesker.”
(Tina Åmodt. Anleggsprosa.)

Thomas Tveter:
[Bilde]

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…