ONN/OFF PÅ PODIUM

[Bilde]

Utstillingen ONN/OFF representerer et kunstnerskap som har utviklet seg i en årrekke. Nå setter kunstnerduoen sammen sine første samarbeidsutstilling der arbeidsprosesser og felles interesse som installasjoner, form og lys, kommer frem. I deres utrykk finner vi en stor interesse for byggeplassestetikk. Fasinasjonen ligger i det fysiske arbeid med tunge materialer som samles til en robust og deformer fremstilling av byggeplassestetikk.

Henrik Mojord har arbeidet som assistenten til Jan Skomakerstuen siden har var 17 år. Vi ser tydelig trekk til Jan i hans verker, men selv er Henrik også student ved kunstakademiet og viser seg sterk som selvstendig kunstner.

Skomakerstuen har arbeidet med lyd og lys som grunnelementer for sine installasjoner. Med disse virkemidlene ser vi en sterk og tydelig sammenheng og interesse mellom de to kunstnerne som Kurator Stine Berntsen pressenter på Podium. Jan Skommakerstuen var student ved Statens Kunstakademi fra 1993-1997 og har siden da arbeidet aktiv som kunstner. I 2003 startet han å undervise i silketrykk ved kunstakademiet og jobber fremdeles der. I verkene til Jan ser vi at han strekker seg bredt fra skjøre leddlys til harde metallrammer. Henrik viser sine arkitektoniske malerier som er på kanten til installasjon. Dette er et uttrykk som er særegent for dem begge.

Sammen med en gruppe andre kunstnere har de satt opp utstillinger i Skåne kunstforening i Malmø kunsthall med utstillingen “Sisyfoss minigolfklubb”, Akershus kunstsenter “Kunst på vandring”, “Collaborizm” Haugar kunstsenter Tønsberg.

Kurator: Stine Berntsen

Legg til ekstern kalender…