Mat- og drikkefestivalen FORSMAK

Mat- og drikkefestivalen Forsmak avvikles i Mathallen fra
02 – 03.mars. Festivalen er gratis og midt i hjertet av Oslo.

Forsmak er, enkelt og greit, en forsmak på hva du kan forvente deg på Mathallen på Vulkan i Oslo når den offisielt åpner i oktober.

På Forsmak møter man aktørene i Mathallen Oslo, Bondens Marked, Hanen og et stort utvalg produsenter og matentusiaster. Det blir kurs, debatter, foredrag og seminarer med eksisterende og kommende kokkestjerner.

PROGRAM lørdag 03.mars

10.00 Dørene åpner

10.00 Mathallen Oslo dekker på til familiefrokost inne i Mathallen
Vi vil by på en sesongbasert frokostmeny med deilige norske meieriprodukter fra TINE, gode råvarer fra Bondens marked, nydelig kaffe fra Solberg Hansen, pålegg fra Norgården og økologisk brød fra Kolonihagen og Åpent Bakeri bakt på steinmalt mel fra Holli Mølle. Matpakkene lages av kokker fra Scandic Hotel Vulkan. Sammen med Food Studio utfordrer vi regjeringens mål om at 15% av all mat som omsettes i 2020 skal være økologisk. Under frokosten skal minst 50% av råvarene være økologiske. Vi ønsker deg og din familie velkommen!

10-18 Bondens marked
Bondens marked inviterer til et kjempemarked bestående av nærmere 50 små og store produsenter fra hele landet. Kom, smak og kjøp!

10-18 Kjelleren, vernissage. Photoexhibition: Mat langs Nasjonale turistveger
Landbruks- og matdepartementet har sammen med Samferdselsdepartement arbeidet for at mattilbydere som tilbyr god norsk mat og som bruker norske råvarer skal synliggjøres opp mot Statens vegvesen sitt Nasjonale turistveg konsept www.nasjonaleturistveger.no
Under Matfestivalen Forsmak blir arbeidet så langt presentert gjennom en unik fotoutstilling og timelapsfilm fra kjente og mindre kjente mataktører i hovedsak fra Nasjonale turistveger Rondane, Valdresflye, Sognefjellet, Gamle Strynefjell og Geiranger – Trollstigen.

11.00 Hovedscena, Årets Hjemmekokk 2012
Regionsfinalen i Årets Hjemmekokk 2012 for hjemmekokker, hobbykokker og glade amatører fra østlandet. Vinneren får mulighet til å konkurrere om en plass i den Skandinaviske finalen og et spennende opphold på Noma i København, restauranten som er kåret til verdens beste de to siste årene. Det skal lages en hovedrett med ytrefilet av svin og en dessert med eple. Det lages 4 porsjoner, og deltakerne har 70 minutter på seg. Dommere er Lise Finckenhagen, Magnus Tvedt-Øresland og Trine Sandberg. Vinneren får også lage sin rett på Førkveld på NRK.

12-16 PS:hotell, kokkekurs for barn
Indre Oslofjord Fiskarlag tilbyr å lære barna å håndtere fisk. Her blir det sløying, skjæring, rensing og litt snakk om hvilke fisker som finnes i fjorden vår. Løpende kurs hele dagen, og foreldre kan delta på kurset om de tør.

12-16 TINE-scena, kokkekurs for barn
Her vil barna få en artig og inspirerende innføring i enkle fiskeretter basert på Salmalaks.

13.00 Hovedscena, sushikurs
Kulinarisk Akademi inviterer til sushikurs og sylting av fisk. KA tar med seg fem kokker og lærer bort det viktigste når det gjelder sushi, nemlig behandling av fisken og hvordan man koker risen riktig.

13.00 Bryggscena, kurs
Ølakademiets øl- og matkurs “hvordan bruke øl i og til mat”.

13.00 Scandic Vulkan, Restaurant V, kurs
Kvalitet i vin og naturvin. Et kurs med Non Dos om smak.

14.00 Hovedscena, innlegg
Runar Døvings kamp mot den hellige matpakka. Om mat, moral og politikk.

14.30 Bryggscena, kurs
Ost og øl med Ringnes Ølsenter.

15.30 Hovedscena, kurs
Ølakademiets øl- og matkurs “hvordan bruke øl i og til mat”.

15.30 Scandic Vulkan, Restaurant V, kurs
Non Dos gir deg et dypdykk i naken vin, helt uten tilsetningsstoffer.

16.00 Hovedscena, debatt
Matmakt og forbrukerens ansvar – hvem har skylda for det dårlige utvalget?

17.00 Hovedscena, sushikurs
Kulinarisk Akademi inviterer til sushikurs og sylting av fisk. KA tar med seg fem kokker og lærer bort det viktigste når det gjelder sushi, nemlig behandling av fisken og hvordan koke risen riktig.

18.00 Hovedscena,kurs
Ost og øl med Ringnes Ølsenter.

VEL MØTT !

Legg til ekstern kalender…