Kreg Viesselman

”Fantastisk… Han tar rotta på de fleste av oss.” – Sivert Høyem

Amerikaneren som bor i Norge er klar med en ny akustisk og stemningsfull single fra sitt kommende album.
Kreg Viesselmans familie, på morssiden, utvandret fra Isfjorden i Møre og Romsdal på 1800-tallet og bosatte seg i Minnesota. Kreg Viesselman har tilbrakt 5-6 år i Norge. Uten å banke alt for hardt på noens dør. Han anslår at han har spilt ute ved åtte anledninger. Men når han har grepet mikrofonen, så er det noen som virkelig har lyttet.
Sivert Høyem kan ha blitt kjent med Viesselmans musikk i fjor, da de begge bidrog til plata Hjertestups, en samling som også inneholdt bidrag fra Dum Dum Boys og Bigbang, satt sammen for å markere 30-årsjubileumet til Tyrilistiftelsen.

På et album som inneholdt oppsiktsvekkende mye fin musikk, stakk likevel Viesselmans live versjon av sangen ”If You Think You Knew Me Once” seg ut.
Hjertestups ble produsert under oppsyn av Bjarne Stensli fra bandet Harrys Gym og det er også Stensli som har produsert Kreg Viesselmans album, If You Lose Your Light, som er planlagt for utgivelse i 2012.

Albumet er innspilt med hjelp av et lite ensemble bestående av Øystein Hvamen Rasmussen på trommer, Sondre Meisfjord på bass (og 2. gitar på ”Tin Cups), Bjarne Gustavsen på piano og Harrys Gyms Anne Lise Frøkedal på harmonivokal.

Sivert Høyem mente alvor da han tilkjennegav sin entusiasme overfor Kreg Viesselman stemme og sanger. Det innebærer at Kreg var spesielt invitert som gjest på turnéen som Sivert gjennomførte i høst, i kjølvannet av sin nye albumutgivelse.

http://www.kregviesselman.com/

http://www.myspace.com/kregviesselman

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…