Ladyfest: Årets 8. mars fest

Akks & Ladyfest feirer kvinnedagen med en herlig blanding politikk og kultur. Vi sier som Emma Goldman: If I can’t dance, it’s not my revolution!

I tillegg til suppe å varme seg på etter toget blir det tatt opp aktuelle feministiske saker, distribuert det feministiske magasinet Fett og du vil få se dyktige artister. Appellanter Linn Pilskog, Ungdomssekretær i Fellesforbundet, Ingrid Wergeland leder ved Manifest Senter for samfunnsanalyse, Seher Aydar generalsekretær for Rød Ungdom.
Hanne Kolstø:
Etter å ha gitt ut album med bandene Thelma & Clyde, Post og Love-Fi har Kristiansand-baserte Hanne Kolstø fått mye velfortjent oppmerksomhet for sin sterke stemme. Høsten 2011 kom hennes fantastiske debut album Riot Break ut og albumet har havnet høyt hos anmeldere rundt hele landet. Under årets by:larm spillte hun flere konserter og omtalen av ene konserten i by:larm avisen fikk ingen dårligere overskrift enn “Hanne from Heaven”.

Som soloartist lager Kolstø melodiøs og spennende popmusikk med elementer fra så og si alle sjangre du kan tenke deg – elektronika, r’n’b, folk og visesang er flettet sømløst sammen til en imponerende helhet. Hun er en rastløs singer/ songwriter som aldri slutter å overraske. I glemte spilledåser og kasserte synthesizere finner Hanne fram bortgjemte melodier. Oppveksten i skyggen av sunnmørsalpene og det siste tiåret i Kristiansand har satt spor, og det ligger ofte en Obstfeldersk fremmedgjorthet og murrer bak ord og toner. Selv i de vakreste poplåter ligger desperasjonen og dirrer i Hannes mystiske upolerte røst.
Fuch:
Fuch begynte som en lek på øvingsrommet, men har på kort tid utviklet seg til å bli en solid støypop-trio. Bandet består av Unn Lange Buer (vokal), Simen Følstad Nilsen (bass og gitar) og Hans Uhre (trommer). De jobber for tiden med en EP som kommer i løpet av våren.
Pent Brukt:
Pent Brukt er en oslobasert trio bestående av Åsne Melhuus (vokal/bass), Ann Katrin Gagnat (gitar) og Live Julianne Kostøl (trommer). I låtmaterialet kan man høre referanser til band som L7, Zeke og Turboneger, med en Pent Brukt twist. Bandet startet som et coverband i 2010. Derav bandnavnet Pent Brukt, som opprinnelig refererte til det noe uoriginale låtmaterialet. I tillegg til at det etter noen glass virket som en strålende idé å kunne gå på en scene og proklamere ”Hei, vi er Pent Brukt” . 8. mars blir jomfrutur for bandet, da det er første konsert med sett bestående av egne låter. Det blir rock, det blir øl og det blir fest.

Legg til ekstern kalender…