PARTITUR LIVE! Åpen prøve med Luis Pena og Francesco Dillon

[Bilde]

PARTITUR LIVE!

9.mars hos Ny Musikk, fri entré

Partituret blir til lyd foran dine ører.

Den verdenskjente cellisten Francesco Dillon (Quartetto Prometeo,Alter Ego) jobber med Luis Antunes Penas “…Winterlich Ruhende Erde…” (2000) sammen med komponisten. Stykket framføres søndag 11.mars på Filmens Hus. I etterkant av prøven presenterer den spennende unge portugisiske komponisten sitt arbeid og snakker om bruk av støy i komposisjonsprosessen.

kl.16.00 Åpen prøve av Luis Antunes Penas “…Winterlich Ruhende Erde…” (2000)

Med Francesco Dillon (cello)

*

kl.16.30 Møt komponisten Luis Antunes Pena (POR/DE)

Foredrag: På sporet av støy

“
The conciousness of the highly sensitive sensorial for emergent coolness: introducing noise in the compositional process.
The compositional environment with computer and the perceivable. An uncertain area”

Musikknotasjonens historie fra det nittende århundre til i dag er også historien om partituret som komposisjonsredskap. Da det løsriver oss fra tidens forløp, tillater det å skille arbeidstiden fra den faktiske tiden i musikken. Det faktum at man arbeider en time, en uke eller en måned med en passasje som til slutt bare klinger i noen få sekunder, har viktige konsekvenser. Helt fra Perotin til Ferneyhough kan man observere en utvikling av notasjonen, noe som alltid involverer nye parametre, og hvor komposisjonen og notasjonen blir nettopp uatskillelige og gjensidig avhengige. Utvekslingen mellom dem forblir likevel på et abstrakt nivå. Musikk oppstår først når de akustiske bølgene sprer seg i luft og tid og blir oppfattet med sansene våre, våre sinn og følelser. Denne konstateringen danner et utgangspunkt for innføringen av fremmedelementer i komposisjonsprosessen. Intensivt arbeid med elektronikk er også en faktor som øver sterk innflytelse på oppfatningen av musikk og lyd. Luis Antunes Pena forteller hvordan denne erfaringen muliggjør nye retninger i komposisjonsprosessen.

Enkel servering
__________________________________________________________
Se også:

09.03

kl.16 Ny Musikk, Platousgt. 18: Partitur LIVE! Åpen prøve med Francesco Dillon & Luis Antunes Pena kl.16.30 Møt komponisten Luis Antunes Pena
kl.19 Litteraturhuset: Åpninsgfest og Kveldskonsert@OsloScreen
_____________________________________________________________
10.03
kl.11 Filmens Hus: Live Jukebox med Jøran Rudi, Kjell Bjørgeengen, Bodil Furu, Marte Aas, Bjørn Erk Haugen
kl.18 Filmens Hus: Kveldskonsert med Etter Rubicon
______________________________________________________________
11.03
kl.17 Filmens Hus: Ordløs retorikk -Minikonsert med Francesco Dillon (cello)

Bli venner med Pauline Hall på Facebook for å få invitasjon til Ny Musikks arrangementer!

Legg til ekstern kalender…