300 acting spaces: Håkon Kornstad & Alex Gunia

[Bilde]

Kom å besøk oss på sørengkaia for en unik og spennende improvisert konsert med etablerte artister.

Håkon Kornstad
(født 5. april 1977 i Oslo) er en norsk jazzmusiker (tenorsaksofon, bassaksofon, fløyte, live looping).
I studietiden ved Jazzlinja (NTNU) dannet han jazzgruppen Wibutee (1998-), og Kornstad Trio med Paal Nilssen-Love og Mats Eilertsen (1998-2003). Duo-samarbeid med Håvard Wiik fra 2001, med to utgivelser. Var med i friimpro-gruppene “Tri-Dim” og “No Spaghetti Edition”. Kornstad var også med å starte opp bandet Atomic i 2000. Samarbeid med Bugge Wesseltoft (1999-2003), Anja Garbarek (2006-dd), Sidsel Endresen (2008-dd).
Siden 2003 har Kornstad fokusert mer og mer på sitt soloprosjekt, der han både spiller akustisk og bruker saxofonene sammen med elektronikk, i en improvisert setting. Konsertene med dette prosjektet er som regel solo, men han har også hatt med Knut Reiersrud, Jon Christensen, samt beatboxeren Julian Sommerfelt som gjester. I tillegg til saxofoner og elektronikk, spiller Kornstad på noe han kaller “flutonett” (tverrfløyte påmontert klarinettmunnstykke).
Kornstad Trio ble i 2002 tildelt Kongsberg Jazzfestivals pris, “Vital-prisen”.

Alex Gunia
Gitarist, produsent, bandleder og låtskriver fra Tyskland. Lang fartstid innen jazz og elektronisk musikk. Alex har gitt ut mange plater, både i eget navn og på andres utgivelser, der han bidrar som gitarist, produsent og komponist. Alex hadde et eget plateselskap ”JazzSick Records” med distribusjon over hele verden. Fra 1991 til 2006 drev han eget stort studio i Tyskland og produserte for større og mindre plateselskaper, tv- og radiostasjoner. Alex Gunia deltar på mer enn hundre cd`er og har laget musikk til en rekke reklamer, tv-produksjoner og trailere. Alex er universitetslektor på NMH, holder ”masterclasses” i resten fra Europa.

Legg til ekstern kalender…