MANDAGSKINO SPESIAL: "50 år med tyske filmer" "HIMMELEN OVER BERLIN" (Lidenskapens vinger)

[Bilde]
“Wim Wenders Cannes-prisbelønte film “Himmelen over Berlin” forteller om de to englene Cassiel og Damiel som våger å motsi Gud og derfor sendes til jorden, til Berlin. Bare barn kan se de to kroppløse figurene." (www.filmportal.de)

"…"Himmelen over Berlin" er en poetisk kjærlighetserklæring til menneskelivet og til sanseligheten, en film som filosoferer over verdens skjønnhet og hverdagens små undere. Meditative, tildels dokumentariske bilder fra storbyen Berlin, drømmevisjoner, sirkusnumre og rockemusikkinnslag gir filmen en magisk tyngdeløshet. Spennende og vakre bilder av fremmedartede, storbyromantiske landskap minner om Walter Ruttmanns “Berlin, en storbysymfoni” (1927).” (arte)
Ved siden av “Himmelen over Berlin” var “Paris, Texas” (1984) en av de kommersielt mest fremgangsrike filmene til Wim Wenders. Han fikk også stor oppmerksomhet for sine musikkdokumentasjoner, som “Buena Vista Social Club” (1999). Wenders’ siste film “Pina” (2011) er en hyllest til koreografen Pina Bausch og hennes Tanztheater Wuppertal, og samtidig Wenders’ første film i 3D. For “Pina” fikk Wenders både den tyske og den europeiske filmprisen for 2011, og filmen var nominert som Tysklands Oscar-kandidat for 2012.

Regi Wim Wenders, Tyskland 1987
123 min., tysk med engelsk tekst, fra 12 år
Med Bruno Ganz, Solveig Dommartin, Otto Sander, Curt Bois, Peter Falk bl.a.

Vi markerer jubileumsåret 2012 også i vår mandagskino! For hvert tiår har vi valgt ut en film, og for 1980-årene viser vi “Himmelen over Berlin” som gikk på kino i Norge under tittelen “Lidenskapens vinger”.

Legg til ekstern kalender…