Onsdagsdebatten og Radio Nova presenterer "Status: Tilgjengelig for chat"

Mye har endret seg i løpet av de 30 årene som har gått siden Radio Novas oppstart i 1982, mens mye er overraskende likt. Én ting er dog radikalt annerledes: Inntoget av sosiale medier. 30-åringen Nova er i dag på nett, tvitrer og oppdaterer Facebook-statusen sin oftere enn du rekker å si “frekvens”. Hva gjør det med oss?

Hvordan endrer sosiale medier som Facebook og Twitter måten vi kommuniserer og er sammen med vennene våre på? Hvorfor føler vi at vi alltid må være tilgjengelige, og at det forventes at vi skal svare umiddelbart på chat og meldinger? Hva skjer med vorspielet når alle sitter og fikler med hver sin smartphone? Er det snakk om avhengighet – eller større frihet? Blir vi mer selvopptatte? Ukonsentrerte? Eller bedre til å multitaske? Får vi bedre selvtillit av å ha 500 Facebook-venner eller føler vi oss som tapere når vi ser de nevnte 500 vennenes “perfekte” liv gjennom sosiale medier?

Kulturutvalget og Radio Nova spør hvordan sosiale måter endrer oss, og om det i så fall er til det bedre eller verre. Hva mener forskerne? Hva tenker konseptutvikleren som designer alle disse sidene vi bruker så mye av tida vår på? Og hva synes brukerne selv?

Få svarene og diskusjonen på Onsdagsdebatten 14. mars kl 19.00 på Det Norske Studentersamfund!

Panelet består av:

Cecilie Staude:
Høgskolelektor på BI. Hun har blant annet forsket på politikere og partiers bruk av sosiale medier, og underviser i kurs om kommunikasjon, markedsføring og kampanjebygging.

Alexander M. Grimstad:
Medgründer og prosjektleder i firmaet Fennek & Friends
som lager applikasjoner og utvikler strategier for Facebook og Twitter.

Thomas Wold:
Stipendiat ved NTNU i Trondheim. Forsker på barn og unges mediebruk, er utdannet universitetslektor i psykologi.

Øivind Vogt:
Kjendissønn, tweet4tweet-programleder og humortalent. Skal twitre live under debatten.

Anne Gunn Halvorsen:
Journalist i Dagens Næringsliv, blogger på popsikkel.wordpress.com. Selvutnevnt avhengig av sosiale medier.

I anledning Radio Novas 30-årsjubileum samarbeider Radio Nova og Kulturutvalget ved Det Norske Studentersamfund (DNS), om Onsdagsdebatten. Dette er et gratisarrangement onsdag 14. mars kl 19.00 på Betong på DNS.

Legg til ekstern kalender…