Susanna - plateslipp

Særegen stemme slipper ny skive

[Bilde]

Susanna Wallumrød er sanger, musiker og låtskriver – og grunnlegger av duoen Susanna and the Magical Orchestra. Sammen med keyboardist Morten Qvenild/Magical Orchestra har hun gitt ut følgende tre album: List of Lights and Buoys (2004), Melody Mountain (2006) og 3 (2009). Innimellom arbeidet med duoen, begynte Susanna også å opptre som Susanna, og har utgitt albumene Sonata Mix Dwarf Cosmos (2007) og Flower of Evil (2008). Alle de fem albumene (utgitt på Rune Grammofon) speiler Susannas utsøkte talent for låtskriving, og personlige tolkninger av andres sanger.

Susanna har turnért i duo og trio-format i Europa, USA, Kina og Japan i mange år. Hun har spilt på festivaler som Big Chill, London Jazz Festival, SONAR, SPOT, SonarSound, Moscow Art Festival, Molde International Jazz festival, Montreal Jazz festival, Vancouver Jazz festival blant mange fler, og på konsertsteder som Royal Festival Hall, Queen Elizabeth Hall, AB i Brussel og La Cigale i Paris.

Andre prosjekter Susanna har vært involvert i er å komponere tekst og musikk sammen med den fantastiske komponisten og artisten Jenny Hval, som bestillingsverk til festivalen Ladyfest, og komponere stykket “The Forester” til barokk-duoen Holmertz/Bock. Hun har samarbeidet med den amerikanske artisten Bonnie ‘Prince’ Billy både på scenen og i innspilling. Hennes musikk har blitt arrangert for og fremført sammen med Ensemble neoN, og nylig har hun komponert musikk til dikt av Gunvor Hofmo, utgitt av Grappa Musikkforlag – og Spellemann-nominert. Hun samarbeider også med barokkharpist Giovanna Pessi, og deres versjoner av bl.a. Henry Purcell og Leonard Cohen er utgitt på ECM i 2011.

I mars 2012 slapp Susanna et nytt album med egenskrevet tekst og musikk, albumet heter Wild Dog og gjestes av blant andre Jeremy Gara fra Arcade Fire og Emmett Kelly fra Bonnie ‘Prince’ Billy. Plata har naturligvis fått strålende anmeldelser.

Konserten på Victoria 17.mars er utgivelseskonsert for dette nye albumet. Med seg har hun Pål Hausken på trommer og Helge Sten på gitar.

Du kan lese mer om Susanna og hennes prosjekter her

A true talent, she sings like a Norwegian mountain stream. Pitchfork (US)
Beautiful, spare, hypnotic. Her voice is extraordinary. Mojo (UK)
Wallumrød’s voice takes your breath away. The Observer (UK)

Susanna Wallumrød (voc, pno), Pål Hausken (dr), Helge Sten (git.)

Legg til ekstern kalender…