Conexions: Christian Wallumrød/Garth Knox/Karl Seglem

Tre eksellente improvisatører

Konserten er en del av serien Conexions som feirer norsk-britisk, musikalsk samarbeid. Konsertene er kuratert av britiske Fiona Talkington

Keyboardist og pianist Christian Wallumrød er noe i nærheten av allestedsnærværende i norsk jazz. (Airamero, Nutrio, Close Erase og kvintett og sekstett under eget navn.) Født og oppvokst på Kongsberg og, som navnet hinter mot, del av Wallumrød-dynastiet, en ikke uhørlig del av jazzscenen: Søster Susanna er en ikke ukjent vokalist. Broren Fredrik er trommis. Fetter David spiller også piano.
Garth Knox er en samtidsmusiker i ordets rette forstand. I likhet med Wallumrød er han fra en familie der stort sett alle spilte instrumenter. Selv var han den yngste i en søskenflokk der alle trakterer ulike former for strengeinstrumenter. For Knox falt valget på viola d’amore, og han bruker den på et riktig så kreativt vis. Som fiolinist har Knox bakgrunn i klassisk- og kammermusikk, men etter endte studier innen klassisk har han gradvis funnet fram til alternative bruksmål for fiolinen, både med og uten elektronikk.

Saksofonist Karl Seglem har også satt tydelige spor i norsk jazz og det blir på ingen måte første gang Seglem og Wallumrød står side om side. Denne gang dog kanskje med en litt annen form, da Seglem skal lese fra sin poesi, ikke spille saksofon. Seglem var lenge aktiv i Bergen i prosjekter som Growl og Poems for Trio, og samarbeida tett med Kenneth Sivertsen og Knut Kristiansen. Fra midten av nittitallet har fokus i større og større grad ligget på egne komposisjoner – og tekstproduksjon.

Som poet har Seglem utgitt én diktsamling i tillegg til å jobbe med lyrikk og musikk. Stilla er i åker kom i 2006, dessuten har han bidratt med tekster til antologiene Trøysteboka (2011), Eventyrboka (2009) og Godnattboka (2007).

Denne kvelden i slutten av mars får vi altså to store musikere, og én musiker i poetforkledning på Victoria, Nasjonal jazzscene.

Christian Wallumrød (pno.), Garth Knox (viola d’amore) og Karl Seglem (sax.)

Legg til ekstern kalender…