THE HEX + supp: DO YOU LOVE MELENA?

THE HEX

Oppveksten nord for polarsirkelen har satt dype spor, og fostret gutta i THE HEX med nordnorsk faenskap og kompromissløs punk-attityde. Musikken preges av giftig rytmikk, energi og råskap, som avløses av catchy, melodiske eksplosjoner. Bandets kritikerroste debutalbum, Tyrannosaurus Hex, ble utgitt gjennom Riot Factory i mars i fjor:

”Helhetsinntrykket av The Hex og debutalbumet er fantastisk, og nesten litt sjokkerende. Narvikguttene har virkelig satt standarden for norsk post-hardcore” 6/7 – GROOVE.NO

“Med en oppsiktsvekkende finstemt blanding av adrenalinpumpende aggresjon og følsom finesse, former The Hex komplekse, fengende låter som sender dem rett opp i elitedivisjonen.” 5/6 – ADRESSA

”Med låter fullspekket av energi, herlige riff og harde trommer er The Hex klare for å bli viet inn i den norske rockesirkelen.” 9/10 – NY MUSIKK HVER DAG

“Et høyst levende kreativt monster som tar deg med på en positiv mindfuck. Melodiøst, hardtslående og grusomt imponerende.” 8/10 – MUSIKKNYHETER.NO

I mai er bandet igjen aktuell med nytt album, og bak spakene denne gang finner vi Jason Livermore i Blasting Room Studios, som sammen med Bill Stevenson står bak produksjoner for blant annet Rise Against, Black Flag og Descendents.

THE HEX har det siste året gjort support for britiske Gallows og TRC, og har et rykte på seg for å levere selvantennelige og akrobatiske liveshow. Hvis du har sansen for band som At The Drive-In, Glassjaw, JR Ewing eller Deftones, bør du definitivt sette av denne kvelden å bli med på festen.

Wimp

Spotify

Facebook

DO YOU LOVE MELENA?

Do You Love Melena? består av seks unge menn, blant annet med folk fra Rumble in Rhodos og Pow Pow, som utfordrer lytteren med en svært så ambisiøs debutplate. Selv kaller de det ny-veiv post-prog, men dette blir for snevert når du får møte et så kontrastfylt og intrikat lydlandskap.

Musikken holder deg på konstant tå hev, og skriker etter oppmerksomhet, men du blir til gjengjeld rikelig belønnet om du dekoder strukturene og henger med i svingene. Flere låter er like komplekse og utfordrende som et Zelda-spill som inkluderer omveier, snarveier og lumske bakhold. Vi snakker prog uten sverd, kappe og borg, men med popsensibilitet i refrengene og groove i bånn. I front ligger en vokal som på kreativt vis både er bindemiddel og leverer nakkehårsreisning, blafring i hockey’n og spasmisk digging.

Det lefles med synther, klanger og ekko, og kombinert med spennet fra ambience til hektisk matterock, blir Marathon et evig utfordrende og unikt stykke moderne progressiv rock.

Bandet ble startet i 2007 og har tidligere gitt ut EP-en, Screaming as we Speak som fikk rotasjon på Pyro og Urørt i 2009. Etter dette gikk de i studio, først i Front Row på Kolbotn med den talentfulle Fredrik Ingebrigtsen, og så ned i etter hvert smått legendariske Smokin’ Frog Studio hvor det ble jobbet videre med arrangementene og lagt på gitarer, synther, effekter, perkusjon, orgler, harper, ja det meste. Maksimalistisk og intrikat, aldri kjedelig, og storslått når det skal være storslått, det var målet, og slik ble det da også.

Albumet “Marathon” er ute 13. April med Diger distribusjon.

Urørt

Facebook

Legg til ekstern kalender…