Kunstner viser kunstnere

[Bilde]


Denne våren etableres et nytt visningsformat på Kunstnernes Hus, Kunstner viser kunstnere, der inviterte kunstnere forteller om aktuelle utstillinger fra sitt personlige og kunstneriske ståsted. Visningene finner sted lørdager kl. 13 og har fri adgang.


Lørdag 17. mars kl. 13 vil de tre kunstnerne Else Marie Hagen, Stein Rønning og Knut Åsdam snakke om utstillingene med Hans-Peter Feldmann, Elad Lassry, Joâo Maria Gusmâo & Pedro Paiva. Felles for de tre inviterte kunstnerne er deres interesse for diskusjoner knyttet til bildet og dets materialitet, men de tilnærmer seg dette tema på ulike måter. Deres kunstnerskap har en rekke likhetstrekk, både formalt og tematisk, som undersøkelsen av forholdet mellom dybde og overflate og mellom presentasjon og representasjon.


Om kunstnerne
Stein Rønning (f. 1953) har utviklet en taktil og skulpturell tilnærming til det fotografiske mediet. Han arbeider med kubiske volum som er kombinert på forskjellig måte og fotografert. Slik undersøker han hva det vil si å lage et bilde. Rønning har vært professor både ved kunstakademiet i Trondheim, Bergen og Oslo, er innkjøpt av flere kunstinstitusjoner og har hatt en rekke utstillinger og utsmykkingsoppdrag i inn- og utland.


Else Marie Hagen (f. 1963) arbeider med konseptuelle fotografier som utforsker persepsjon og romlighet og jobber også med installasjoner som knytter seg tematisk til hennes fotografier. Hagens arbeider tar for seg forholdet mellom avbildning og det som blir avbildet, mellom fysisk rom og billedrom og videre forholdet mellom maleri og fotografi. Et sentralt tema er iscenesettelsen av betrakterens blikk. Else Marie Hagen er innkjøpt av flere kunstinstitusjoner, er representert i flere store samlinger og har en omfattende utstillingsvirksomhet bak seg.


Knut Åsdam (f.1968) benytter film, video, fotografi, tekst, lyd og arkitektur i sine undersøkelser av grensene mellom subjektet og omgivelsene. Hans arbeider søker å avdekke byens underbevissthet og de underliggende strukturer som påvirker individets personlighet. Åsdam har stilt ut internasjonalt i mer enn ti år, blant annet som Norges representant på Veneziabiennalen i 1999. Videre har han stilt ut på Astrup Fearnley Museet i 2006 og Festspillutstillingen i Bergen i 2010. Åsdam er for tiden aktuell på utstillingen “Ufullførte reiser” på Nasjonalmuseet i Oslo.’


Neste Kunstner viser Kunstnere:
Lørdag 12.mai kl. 13
Dag Erik Elgin om Sylvia Sleigh.

Foto: Fra Elad Lassrys utstilling på Kunstnernes Hus, Vegard Kleven.

Legg til ekstern kalender…