DogA-samtalen: Fraflytting og byutvikling

Økonomiske kriser kan bety nådestøtet for enkelte byer og tettsteder. Hva skal til for å stoppe utviklingen når husene står tomme og forfaller? Hvordan kan steder bli mindre uten totalt å miste motet?

[Bilde]

Når jobbene forsvinner, gjør gjerne store deler av befolkningen det samme. Slik setter økonomiske kriser spor i arkitekturen. Bygninger tømmes, mister pulsen og forfaller.
Forfall krever nye strategier.

DogA-samtalen tar opp tråden fra fotoutstillingen Avgrunnen, som dokumenterer forfallet i arkitektur og byer etter finanskriser (åpner samme dag kl. 18.00!).

Møt økonomihistoriker og fotografen bak utstillingen Jan Jörnmark, arkitekt og urbanist Marianne Skjulhaug, og bystyrepolitiker i Vardø Robert Jensen (AP).

De samtaler om hvordan endret næringsgrunnlag i en by eller et sted preger omgivelsene, hvordan det oppleves å stå oppreist midt i nedgangen og hvordan samfunnene som er rammet kan finne nye strategier for å bli levedyktige.

Vardø (bildet) er blant flere lokalsamfunn i Norge som merker at befolkningen søker muligheter andre steder. Byen i Finmark er Norges østligste og eldste by, men har mistet mer en halve befolkningen de siste 40 årene.

Legg til ekstern kalender…