Gratis åpning av Eurodok med Paavo - A Life in Five Courses

Dokumentarfilmfestivalen Eurodok arrangeres på Cinemateket 21.-25. mars, med 29 nye dokumentarer på programmet. Alle norske filmer er gratis under festivalen. Det samme er åpningsfilm og avslutningsfilm.

Eurodok 2012 åpner onsdag 21. mars kl. 18.30 med en ekte feelgood-dokumentar: Finske Paavo – A Life in Five Courses forteller om Paavo Turtiainens eventyrlige liv, fra oppvekst som finsk bondesønn til familiekokk for Ingrid Bergman i Paris og selskapsarrangør for de aller rikeste på Manhattan. Filmen er gratis, og alt du trenger å gjøre er å ta ut plassbillett i luka på Filmens Hus. Både hovedpersonen Paavo og regissør Hanna Hemilä kommer til åpningen!

Hele programmet til Eurodok er nå ute. Les vår guide til Eurodokprogrammet her

Om filmen:

”Jeg har fire hunder, to esler og en kone i Paris, og jeg trenger litt hjelp med husholdningen,” sa teaterprodusent Lars Schmidt til den unge servitøren Paavo Turtiainen, som serverte ham mat på flyplassen i Helsinki i 1970. ”Kona i Paris” viste seg å være skuespiller Ingrid Bergman, og den uvanlige jobbforespørselen ble begynnelsen på en like uvanlig yrkeskarriere og et langt vennskap.Paavo Turtiainen ble med Schmidt til Paris, og ble familiens høyt elskede kokk og etter hvert sekretær. Ekteparet Schmidt og Bergman hadde et utstrakt sosietetsliv, og lærte Paavo å navigere i de rikeste kretsene. Selv ble han nærmest adoptert av familien, og døtrene Isabella Rossellini og Pia Lindström omtaler ham som en bror. Da Schmidt og Bergman skilte seg, slo Paavo seg ned på Manhattan. Her ble han med årene en av de mest respekterte og ettertraktede selskapsarrangørene i New York. Han gjør i dag mottagelser for gjester som Barack Obama, dronning Noor av Jordan og Alexander Onassis. Filmen om hans liv er regissert av Hanna Hemilä.

Velkommen til en morsom og rørende åpningsfilm, og åpningsfest på Filmens Hus etterpå!

Visningen av Paavo – A Life In Five Courses og åpningsfesten skjer i samarbeid med Finsk-norsk kulturinstitutt.

Legg til ekstern kalender…