POP-UP: Helen&Hard og 2012Architecten på Nasjonalmuseet-Arkitektur!

Architecture of Consequence. Norsk og nederlandsk arkitektur for framtiden.
Foredrag ved 2012Architecten/Nederland og Helen & Hard AS/Norge.
De foredragene avrundes med samtale mellom arkitektkontorene hvor det åpnes for spørsmål fra salen. Moderator: Kurator ved Nasjonalmuseet – Arkitektur, Jérémie McGowan. Foredrag og samtale vil foregå på engelsk.

Torsdag 29.03.2012. Adressen: Bankplassen 3, Oslo. fra klokken 18.00 og utover.
[Bilde]

Nasjonalmuseet – Arkitektur på Bankplassen 3 er vertskap for kveldens POP-UP forelesning. I samarbeid med OAF, presenterer de to av arkitektkontorene som er representert i museets utstilling Architecture of Consequence. Norsk og nederlandsk arkitektur for framtiden. Utstillingen viser ti anerkjente nederlandske arkitektkontorers mulige svar på samfunnsmessige problemstillinger innen matproduksjon, helse og omsorg, energi, tid, rom og sosiale sammenhenger.

Den norske kommentaren Ildsjeler knytter temaet til norske forhold. Her tar arkitektkontoret Helen & Hard utgangspunkt i enkeltindivider som brenner for sine ideer og tiltak. I et større perspektiv kan nettopp lokale ildsjeler og deres prosjekter påvirke samfunnet og fraflytningstruede bygder i en mer bærekraftig retning.

I de to forelesningene får vi høre mer om de to kontorenes tilnærming og svar på noen av disse store utfordringene.

Om 2012Architecten: 2012architecten.nl
2012Architecten ble etablert i 1997 av Jan Jongert and Césare Peeren og har base i Rotterdam.
Kontoret ser på byen som et komplekst, selvkonstruerende miljø i stadig forandring. Ved å dra nytte av potensialet til produkter som regnes som avfall, blir resirkulering, eller superuse, en innlysende del av deres integrerte visjon av material- og energistrømmer. Superuse skaper korte sykluser der lokale produksjonsprosesser og strømmen av avfallsstoffer koples sammen på en intelligent måte som i for eksempel i kontorets prosjekter Villa Welpeloo eller WORM

Om Helen & Hard: hha.no
Helen & Hard AS ble etablert i 1995 og har kontorer i Stavanger og Oslo.
I likhet med 2012Architekten, ligger H&Hs kompetanse innenfor bruken av lokale ressurser, i bruken av forkortede sykluser, resirkulering og innovativ bruk av tre. I den norske kommentaren Ildsjeler
tar de utgangspunkt i det som er kimen til en bærekraftig utvikling: individuelle verdistyrte ildsjeler som brenner for sitt prosjekt og samtidig ønsker å bidra til en bærekraftig utvikling inn et større perspektiv. Prosjektet består i å finne en gruppe Ildsjeler og etablere et samarbeid som grunnlag for god steds- og regionalutvikling.

Nasjonalmuseet — Arkitektur og OAF står de også for bar, musikk og annen opplysende underholdning. Som vanlig er det gratis og åpent for alle.

Legg til ekstern kalender…