Dualiteter, sekvenser og sci-fi lieder fra nordsjøen!

[Bilde]
Duoene Hellqvist/Amaral og Motland/Yoshida vil presentere et program hvor energi og dynamikk står sentralt, med verker av Berio, Xenakis, Lachenmann samt et nyskrevet verk av Øyvind Mæland til en tekst basert på langdiktet Solaris Korrigert av Øyvind Rimbereid (se nederst)

Cc 80,-
Gratis for medlemmer av Ny Musikk
Konserten starter kl. 19.30!

KARIN HELLQVIST fiolin, HELOISA AMARAL piano

Eivind Buene: Studie nr 5 for solo piano
Luciano Berio: Sequenza VIII for solo fiolin
Helmut Lachenmann: Fra Kinderspiel for solo piano
Iannis Xenakis: Dikhthas for fiolin og piano

HELOISA AMARAL – KLAVER
Heloisa Amaral er født i Sao Paulo, Brasil. Hun har studert klaver og historisk oppføringspraksis (cembalo/hammerklaver) ved Musikhochschule i Freiburg, med James Avery og Robert Hill. Hun har også studert klaver med Liv Glaser og Einar Smebye ved Norges Musikkhøgskole, Oslo. Hun er aktiv både som cembalist og pianist, og har samarbeidet med komponister som bla. H.Lachenmann, B.Ferneyhough, N.A.Huber, S.Steen-Andersen, B.Harrison.
KARIN HELLQVIST – FIOLIN
Karin Hellqvist har studert ved Kungliga Musikkhögs- kolan, Stockholm, Universität der Künste, Berlin, Nor- ges Musikkhøgskole, Oslo og avslutter i 2011 sitt Artist Diploma in Performance ved Royal College of Music i London. Som medlem av Oslo Sinfonietta, Ensemble neoN og Curious Chamber Players (SE) bestiller og urfremfører hun stadig nye verker. Karin har mottatt stipendier fra Dobloug Stiftelse, RWE Dea, Kungliga Musikalske Akademien og International Summer Course for New Music, Darmstadt.

STINE JANVIN MOTLAND stemme, SANAE YOSHIDA piano:

Øyvind Mæland: AdUndas – Sci-fi lieder fra Nordsjøen (tekst basert på langdiktet Solaris Korrigert av Øyvind Rimbereid)

”OM wi ska tenka intelligenten
Og seifa uss self, som human existensen,
Wi haf ou profa wat wi profa kan.
OG difor gaa undr?
GAA undr, gaa ned, gaa i jord
Vid all wat wi haf af novledg!”

Gjennom Øyvind Rimbereids ”Solaris Korrigert”, utgitt i 2004 blir vi med inn i en fremtidens verden av olje og slam. Teksten er et 800 vers langt episk dikt med science fiction-motiv, og tittelen kan for mange gi en mulig assosiasjon til den kjente Tarkovskij-filmen fra 70-tallet, nemlig ”Solaris”.

Året er 2480. Dyrearter er utryddet – mennesket består, men frykten for å gå under har gjort at det planlegges en ny og tryggere verden under vann. Solaris.
Der kan man fra store skjermer nyte synet av fri natur, og man behøver ikke bekymre seg for virkeligheten over vannflaten.
En robotoperatør gir oss et innblikk i en framtid som han tror vi vil skamme oss over.
Språket i diktet er også fra en annen verden; en blanding av engelsk, stavanger- dialekt, gammelnorsk og keltisk indikerer hvordan verden er delt inn i nye, store regioner, med navn som ”14.6” og ”3.1”.

”Ein slik seifa
vorld er kan henda
oren sista chans, dei seis.”

Sanae Yoshida (pianist) kom i 2005 fra studier i Tokyo til Oslo for å studere med prof. Jiri Hlinka. Etter dette studerte hun i flere år med prof. Håkon Austbø ved UiS. Hun opptrer som soloutøver, akkompagnatør, kammermusiker, og har vært solist med bl.a. Bergen Filharmoniske orkester. Hun har deltatt ved en rekke mesterklasser i utland, konsertert ved flere festivaler som Engadin Summer Music Festival i Sveits, Festspillene i Bergen og Valen-festivalen. I februar ble hun forøvrig semifinalist i klaverkonkurransen i Orleans, som fokuserer på musikk fra 20.århundre frem til i dag. Hun er medlem av klaverkvintetten “Katharsis”.

Stine Janvin Motland, f. 1985, har studert jazz i Stavanger og har master i improvisert musikk fra Norges Musikkhøgskole i Oslo. Stine er en del av den yngre bølgen av norske improvisasjonsmusikere. Hun har etablert seg som en bemerkelsesverdig improvisator på den norske scenen for eksperimentell musikk, og er stadig å høre i nye konstellasjoner både i inn- og utland. I tillegg til i soloformatet og hennes faste ensembler S/S Motsol, VCDC og Kitchen Orchestra, kan hun høres med musikere og komponister som Nils Henrik Asheim, Johannes Bauer, Andrea Neuman, Maja Ratkje, Øyvind Torvund, Per Zanussi, Paal Nilssen-Love, C Spencer Yeh og Hild Sofie Tafjord.

Legg til ekstern kalender…