Filmrulltorsdag og "Frem fra glemslen": Klokker i måneskinn m/foredrag av Mari Nøkleholm Engen

Velkommen til en spennende visning av Klokker i måneskinn, den mindre kjente oppfølgeren til De dødes tjern! Visningen blir arrangert av Cinema Neufs redaksjon “Frem fra glemslen”. Dette er en unik mulighet til å se filmen, da den bare er tilgjengelig gjennom Nasjonalbibliotekets arkiv.

Før visningen blir det et spennende foredrag av litteraturviter Mari Nøkleholm Engen som vil snakke om André Bjerke, hans bok Enhjørningen som filmen er en adapsjon av og om Bjerkes forhold til antroposofi!

Visningen er støttet av Nasjonalbiblioteket og Norsk filminstitutt

Om filmen:

Klokker i måneskinn

”Har De klokke på Dem, doktor Kahrs?”

En dikter, en psykiater, en forretningsmann og en journalist sitter bøyd over et slag bridge, men samtalen dreier seg om noe ganske annet, nemlig det overnaturlige. Psykiateren Kahrs avviser kategorisk at det finnes fenomener som ikke kan forklares på vitenskapelig vis, noe som får dikteren Alf Nordberg til å be de andre mennene, Bøhmer og Strand, fortelle en historie om deres møte med det overnaturlige. Doktor Kahrs rolle blir så å gi en logisk forklaring på disse historiene.

Filmen er basert på André Bjerkes roman ”Enhjørningen” hvor forfatteren ønsker å aktualisere parapsykologien – studium av oversanslige fenomener – som han var en varm tilhenger av, samt å belyse den moderne vitenskapens ensidighet i møte med denne. I likhet med sine tidligere romaner som for eksempel ”De dødes tjern” så inneholder også ”Enhjørningen” elementer av krim, men ved å inkorporere både okkultisme og psykologi så tar han sjangeren et steg videre, og resultatet kan best beskrives som en slags metafysisk kriminalroman.

Om “Frem fra glemslen”:

Fra Nasjonalbibliotekets rikholdige arkiv, har vi håndplukket ut spennende norske filmer som aldri har blitt utgitt på DVD. Cinema Neuf ønsker å presentere filmperler som har ligget for lenge i støvet, og som fortjener et nytt publikum. Dette er en unik sjanse til å se noe av den glemte nasjonale filmarven!

Vel møtt!

Legg til ekstern kalender…