Verdens poesidag på biblioteket

Biblioteket feirer Verdens poesidag den 21. mars klokken 19:00 med verdenspremiere på vinnerfilmen i bibliotekets animert poesi-konkurranse, opplesninger ved Aina Villanger, Øyvind Rimbereid og Charlotte Riise.

Bergen offentlige bibliotek utlyste i fjor høst en storstilt poesikonkurranse, der premien var filmatisering av vinnerteksten ved den anerkjente poesianimatøren Kristian Pedersen. Av over tredve innsendte bidrag var det Aina Villanger som stakk av med seieren.

Om kvelden på Verdens poesidag den 21. mars vil vinnerfilmen få sin verdenspremiere på biblioteket.
Det vil også bli visning av Kristian Pedersens tidligere filmer. Man vil også få et innblikk i produksjonsprosessen.
Opplesning ved Aina Villanger.
Opplesning ved Charlotte Riise.
Opplesning ved Øyvind Rimbereid, kandidat til Nordisk Råds litteraturpris.

Aina Villanger er ikke bare vinneren av animert poesi-konkurransen, hun debuterte også i år med den kritikerroste diktsamlingen langsang – et flytans habitat. Morgenbladets kritiker Espen Grønlie skrev dette om denne diktsamlingen: “Så fullmodne diktdebutanter som Villanger er virkelig sjelden vare
… Diktet kunne knapt gapt høyere, men bærer sin åpne kjeft med
verdighet og stil … Det er dette poesien gjør mulig: En unik stemme –
og det er ikke grenser for hvilke temaer den kan ta for seg. Villanger
beriker den norske litteraturen … en stor leseropplevelse. Det har
vært en fryd å lese denne boken – den er en forfriskende gjenoppdagelse
av en skammelig glemt sjanger.”

Charlotte Riise er født i Ålesund i 1987 og bor i Bergen hvor hun studerer engelsk litteratur. Hun har gått på Skrivekunstakademiet, og tidligere publisert dikt i to antologier. Eg treng tid til å sakna deg (2012) er hennes første bok.

Øyvind Rimbereid er født 1966 i Stavanger, debuterte i 1993 og er mest kjent for sine diktsamlinger Solaris korrigert (2004) og Herbarium (2008). Den siste ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris, og Solaris korrigert er i enda høyere grad en av de språklig sett mest kreative norske utgivelser de siste tyve år. Han er i år nominert til Nordisk råds litteraturpris for den fabelaktige diktsamlingen Jimmen (2011).

Hjertelig velkommen til poesifest på biblioteket!

Legg til ekstern kalender…