Lanseringsfest: Planking - om aksjonen

Onsdag 28. mars lanserer Planka Oslo et nytt debatthefte. Med tittelen Planking – om aksjonen analyserer vi interessemotsetningene i dagens kollektivtransport, setter kollektivtransporten i et bredere ideologisk perspektiv, og diskuterer de politiske implikasjonene av planka-metoden. Tekstene søker også å sette aksjonsformen i sammenheng med andre tradisjoner for politisk aktivisme. I tillegg imøtegår vi kritikken som har kommet i løpet av det første året vårt. Foruten skribenter fra Planka Oslo er det bidrag fra medlemmer i P-kassa og fra svenske Planka.nu.

Arne Borge, fra bloggkollektivet Politikk Poetikk Praksis og kritiker i Klasskampen, leder en samtale med Vincent Møystad og Rudolf Terland Bjørnerem fra Planka Oslo. Det vil bli satt av mye tid til spørsmål og innlegg fra salen. Etterpå mingler vi, spiller fussball, benytter oss av baren til Café Mir og ikke minst sjekker ut det nye heftet!

At vi lanserer heftet på Café Mir er ikke tilfeldig. Hele Grünerløkka Lufthavn, som i tillegg til å drive Café Mir er ansvarlige for et galleri, og tilbyr øvings-og arbeidsrom for mer enn hundre musikere og kunstnere, er truet med nedleggelse av Oslo kommune fra 2013. Våre frirom trues, og byen er ikke for alle. Les mer og støtt saken på www.lufthavna.no

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…