Ivan Mazuze Group - Releasekonsert "Ndzuti"

[Bilde]

Torsdag 12. april

på Dattera til Hagen

kl. 21:00 – kr 80

Vi “Global Oslo Music” er stolt av å presentere Ivan Mazuze Group som slippe deres nye plate “Ndzuti” i april 2012. Den forrige album var nominert som beste jazz utgivelse i sør afrika 2011. Mazuze har vært baserte i Norge siden 2009 og har bemerket seg som en kjempe interessant og spennende utøver. Hans forrige releasekonsert tok helt av på Dattera – det er sjeldent at jazz betyr et fullt og svett dansegulv i Oslo!

Om “Ndzuti”

Ndzuti betyr skygge i Xichangana, en eldgammel språk i det sørlige Mosambik. Musikken er en blanding av tradisjonell mosambikiske folkemusikk, afrikansk jazz og skandinavisk musikk jazz elementer.

Perkusjonisten Sidiki Camara, Mali, er en viktig del av den Ndzuti albumet. Han bidrar med djembe, og instrumenter som doundouns og talking drum.

Også viktig er Hanne Tveter sin latinamerikanske og norske vokale tolkninger av afrikanske melodier.

Andre Viervoll setter opp den norske jazz piano frasering og gir ro innenfor perkussive øyeblikk.
Singer Manou Gallo, Elfenbenskysten, bidrar med hennes måte å utføre moderne og tradisjonell vestlige afrikanske sanger med sørafrikanske-baserte rytmisk grooves.
Den kubanske pianisten Omar Sosa har også deltatt, spontane øyeblikk i studio resulterte i etableringen av flere komposisjoner.
Mazuze har tatt sikte på å skape et album som presenterer perkusjon og saksofon med melodisk improvisasjon som er dypt konsentrert i sør og vest afrikanske røtter med jazz strukturerte elementer.

Bandet:
Ivan Mazuze: saksofon
Isildo Novela: bass
Marque Gilmore: trommer
Andre Viervoll: keyboards og piano
Sidiki Camara: perkusjon
Ragnhild Tveitan: saksofon

Legg til ekstern kalender…