Lansering Objektiv #5

[Bilde]

Objektiv er inne i sin tredje årgang, og dette jubileumsnummeret har fokus på fotografiets materialitet, og presenterer fotografer som utforsker fotografiets muligheter gjennom den billedskapende prosessen i kameraet og billedrommet. Dette prosjektet innebærer eksperimentering med de ulike materielle og teknologiske komponentene i fotografiet som medium. Kunstnere i fokusdelen er blant annet forsidekunstneren Elad Lassry. I forbindelse med utstillingen hans på Kunstnernes Hus i år ble han intervjuet av redaktøren. Lassry fortalte at han er i en stadig konflikt med fotografiet og dets status, og mener han er drevet av en frustrasjon, eller et ønske om å ta fotografiet et skritt lenger.

- For meg betyr fotografiet et verktøy, det er et vokabular jeg kan lage kunst med, og det er en måte å kommentere verden på. Jeg er ikke interessert i samtalen rundt fotografi som den er nå, den er for lukket og tilbakeskuende. Jeg vil stille spørsmål til fotografiet.

Disse refleksjonene om fotografiet er de samme som Objektiv streber etter å belyse, både i dette nummeret, og som tidsskrift i seg selv.

Legg til ekstern kalender…