En forfatter om en forfatter: Brit Bildøen om Gertrude Stein

[Bilde]
Det Norske Studentersamfunds Kulturutvalg fortsetter serien “En forfatter om en forfatter”, i samarbeid med Akademika, og er stolte over denne gangen å få presentere den nylig jubilerte Brit Bildøen, som kommer for å snakke om Gertrude Stein.

Forfatter, lyriker og gjendikter Brit Bildøen (1962) lanserte i 2009 essaysamlinga “Litterær Salong: ti forfattarar du må lese”, hvor et knippe av hennes personlige favoritter presenteres. I sin innledning problematiserer Bildøen det faktum at sjøl om kvinner leser langt mer enn menn, er det for det første flest menn som er forfattere, og for det andre flest mannlige forfattere som leses og annerkjennes. Med denne utgivelsen ønsker Bildøen å følge opp “ein utbreidd praksis med å favorisere forfattarar av eitt kjønn”, og tar derfor for seg ti kvinnelige forfattere som hun mener fortjener flere leserer og bedre lesninger.

Gertrude Stein (1874-1946) var en stor personlighet i, og pådriver for, den modernistiske kunst-og litteraturscenen på begynnelsen av det 20.århundre og beskrives i essaysamlinga som "salongløve nr.1 ". I sin tid gjorde hun på sin side det stikk motsatte hva Bildøen har fore: “Ho inviterte mennene inn i salongen for å diskutere litteratur og forviste kunstnarhustruene, saman med kvinnelege kunstnarar, til kjøkkenet for å diskutere matoppskrifter”

Under denne litterærer salongen er imidlertid alle hjertelig velkommen! Ta med deg matpakka og møt Gertrude Stein og Brit Bildøen på Akademika Blindern!

Legg til ekstern kalender…