Thåström + Ingrid Olava + Stein Torleif Bjella på Operataket

Goldstar & JS Artists presenterer: Thåström
Special guests: Ingrid Olava + Stein Torleif Bjella

Operataket, Oslo, torsdag 2. august

Billetter i salg via Billettservice / tlf. 815 233 133 & Operaen / tlf. 214 22 121

Den 17. mars sto Sveriges største rockeikon på scenen foran et utsolgt hus på Sentrum Scene i Oslo og bekreftet sin posisjon som en av historiens viktigste rockstjerner fra den skandinaviske scenen. Konserten hadde da allerede vært utsolgt i over tre måneder, og de som var tilstede fikk virkelig følelsen av å være med på noe stort. Kvelden var simpelthen magisk! Sammen med sitt eminente band bestående av Niklas Hellberg, Pelle Ossler, Ulf Ivarsson, Mikael Nilzén og Anders Hernestam kommer nå Thåström tilbake til Oslo i sommer, nærmere bestemt til Operataket torsdag 2. august.
Thåström, mannen med en karriére som spenner 30 år som artist, og som har skrevet over 250 låter – i de senere år sanger som er mer innadvendte, med rom for dveling, hvor det personlige og sentimentale oftest vinner over det aggressive og selvkritiske.

Det kommer til å bookes flere artister til denne kvelden på Operataket, men dette er Thåströms aften. Hans fest, hans mulighet til å iscenesette sangen Beväpna dig med vingar på sitt eget vis:

”Det finns ett ställe nere i hamnen här, där just där långtradarna kör förbi
Där nere säger dom att vinden är som bäst och om man önskar, då blåser den dit man vill
Det är som vackrast där på natten, när kristallskeppen kommer in
Man kan se dom på flera mil om man står på taket där, och du ska få se när du kommer dit”
(Beväpna dig med vingar – Thåström)

Man kan, etter å ha lest disse linjene, lure på om mannen hadde en baktanke. På godt norsk pleier vi å si at det går troll i ord, og voila – slik ble det.

Goldstar Music, i samarbeid med JS Artist, har gleden av å invitere til denne forestillingen. Hvilke skip som vil komme seilende inn, eller hvilke vakre eller skumle manifestasjoner som vil danne bakteppe og kulisse nede i havnen eller lenger ute i horisonten – er umulig å si. Det vi kan si er at det blir en festaften av de store – selv om vi på ingen måte ønsker å antyde at dette blir en folkefest. Dette er aftenen for dem som verdsetter erfaring – levd liv eller visdom – og ikke går av veien for en smule dystopi, selvransakelse og ærlig utlevering.

Som en gledelig overraskelse for de som allerede har kjøpt billett til Thåströms konsert på Operataket – og for de av dere som sitter og vurderer og teller knapper om dere faktisk skal gjøre det – kan vi herved gi dere to nye og gode argumenter for å ta turen til ditt nærmeste billettkontor.
De nye grunnene heter Ingrid Olava og Stein Torleif Bjella, som nå annonseres som special guests. Best got better, som man sier på engelsk, eller for å si det på godt norsk; bedre kan det ikke bli!
Stein Torleif Bjella har hatt en fantastisk start på 2012 med både Spellemann og Prøysenpris. Vonde Visu mottok fantastiske anmeldelser, og ble etter manges mening hans gjennombrudd som sanger og historieforteller blant det platekjøpende publikum i 2011. 21 uker på VG lista med 3. plass som bestenotering et bevis på det. Låtene handler om små og store menneskeskjebner utenfor allfarvei, understøttet av sart akkompagnement og vakre melodier.

Foruten en opptreden på Folketeateret under by:Larm i forbindelse med femårsjubileet for utdelingen av Statoilstipendet, har Ingrid Olava vært svært tilbaketrukket som musiker det siste året. Man behøver ikke å studere programmene til norske festivaler grundig før man legger merke til at hun ikke gjør mange konsertopptredener denne sommeren. I en periode hvor mye av den offentlige oppmerksomheten har blitt rettet mot hennes gode skuespillerprestasjoner i filmer som ”Oslo 31. august” og ”Varg Veum – Kalde Hjerter”, er det fint å nå melde at hun er tilbake som musiker for fullt. Det siste året har hun reist mye, jobbet ekstensivt alene og med andre låtskrivere for å ferdigstille materiale til sitt kommende tredjealbum. Denne prosessen, som i ferd med å avsluttes i disse dager, kulminerer dermed med en konsert på Operataket 2. august. Konserten blir Ingrids siste offentlige dette året. Fra september av og ut året vil hun være i studio for å spille inn plate som etter planen kommer ut første kvartal 2013.
To ærlige skarpe penner med uttrykksfulle stemmer legges til som en del av festprogrammet på taket av operaen en vakker norsk sensommerkveld. Dette tegner til å bli en av de mest spennende og spenstige minifestivalene i Norge denne sommeren.

Kvelden starter klokka syv og holder på helt til midnatt. Billetter er i salg via Billettservice og Operaen.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…