Protest mot overvåkingssamfunnet og innskrenkning av digitalt personvern

[Bilde]

Torsdag 12. april kl 16 holdes en protest utenfor Stortinget mot overvåkingssamfunnet vi er på vei mot, og innskrenkningen av våre rettigheter i den digitale verden.

Den som tier samtykker sies det, møt opp og si din mening!

Datalagringsdirektivet (DLD) ble vedtatt i Stortinget med knapp margin for et år siden, og skulle egentlig ha trådt i kraft 1.april men etter tidligere utsettelse er det nå utsatt på uviss tid.

Det betyr ikke at kampen over. Det pågår en nasjonal dugnad for å samle inn penger for å prøve Datalagringsdirektivet i retten når det trer i kraft.

Målet er å få det vedtatt grunnlovsstridig, som domstolene i Tyskland, Romania og Tsjekkia gjorde.

Hvor går veien fremover, og hvordan er utsiktene?

Det ligger flere internasjonale lovforslag og traktater til behandling som Norge kan komme til å stille seg bak, eller som vil berøre oss indirekte.

Et av dem er ACTA (Anti-Conterfeiting Trade Agreement).

ACTA vil pålegge alle land som signerer den å innføre vidtrekkende restriksjoner på nettet, kraftig innskjerpe overvåkingen av folks nettbruk og straffe alle som bryter opphavsretten med utestengelse fra nettet, og dermed også fra informasjon, offentlige tjenester, sosiale medier og store deler av arbeidslivet.
Kan Norge stille seg bak en udemokratisk traktat som gjennom påskudd av å beskytte rettighetshavere regulerer og sensurerer internett?

Reduserer overvåking alvorlig kriminalitet?

Er ulempene så store at det er verdt å gi opp frihet for trygghet?

Appellanter:
Mer informasjon kommer etter hvert som det blir avklart.

Vi ønsker at arrangementet skal være tverrpolitisk og fokusert på sak, men ønsker alle organisasjoner og enkeltpersoner hjertelig velkommen til å stille seg bak.

Legg til ekstern kalender…