ROCKABILLY & ZYDECO PARTY@GAMLA m/ EVIL EMIL & THE KING CONGO COBRAS (Swe) + DJ WILDFIRE WILLIE (Swe)

[Bilde]

Svenske Evil Emil og hans King Congo Cobras festmusikk har 3 år på rad blitt booka på skandinavias store Rockabilly-festival, nemlig A-Bombers. Der har deres Zydeco-musikk lagd “et himla liv” med en rytme-besettelse folk umulig har greid å stå stille til.

[Bilde]

Med vors og nachspiel fra DJ Wildfire Willie´s store skivebinge av Rock´n´Roll & Rockabilly-gullkorn i tillegg er lyset i festløypa montert! Wildfire Willie har siden midten av 80-tallet ledet flere av Sveriges fremste Rockabilly-band.

Vet du ikke hva ZYDECO er ??
Zydeco er ofte noe av den saftigste fest-musikken en får ut av Country. Litt sånn YIIII-HAAA feeling som en gjerne får når akustiske banjoer og feler i Bluegrass-musikken får deg til å slå hæla i taket, men i Zydeco er det mer trekkspellet som er hoved-instrumentet i lag med taktfaste vaskebrett og massesuggerernde rytmer. Musikkformen er nært beslektet med Cajun-musikken som har strømmet ut av Louisiana og sumpestrøkene rundt New Orleans i årtier, men er ofte en hissigere variant av den mer folkemusikk-aktige Cajun-stilen. Zydeco har blitt kallt fattigmanns Cajun da rytmeoppfinnsomheten har vært stor med alt fra å spille på vaskebrett, skjeer og saltbørser og har dominert i den mere svarte og dermed kreolske befolkningen i Louisiana.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…