Ghetto Tales - Soul with a message

På slutten av 1960-tallet finner man en markant endring i tekstmaterialet i den svarte soulmusikken: Fra å være snill, kjærlighetsfylt og indirekte i sin spede samfunnskritikk ble den kritisk og sint og et viktig talerør for de svarte ghettoene i USA.

Utstillingen gir et unikt innblikk i en opprivende del av amerikansk musikkhistorie. Over 200 7" vinylsingler fra perioden 1967 til 1975 er utstilt sammen med tekster, lydfiler og bakgrunnsmateriale. I tiden frem til rundt 1968 hadde afroamerikanske musikere hovedsakelig uttrykt sin følelse av stolthet, optimisme, lidelse og frustrasjon indirekte gjennom musikken. I noen få tilfeller uttrykte de seg verbalt gjennom tekstene også, men da på en lite direkte måte. Men med Nixon som president, et voksende narkotikaproblem i ghettoene, Vietnamkrigen, drapet på Martin Luther King og ikke minst opprettelsen av Black Panther Party fra slutten av 1960-tallet, gikk den amerikanske borgerrettighetsbevegelsen inn i en ny og mye mer radikal fase som ofte kalles «The black power era».

Tommy Søvik, Oslo.

Kowalski & Hansen er glade for å invitere til utstilling av den norske DJen og platesamleren Tommy Søviks prosjekt – “Ghetto Tales – Soul with a message.” Søvik er en av Nordens fremste samlere av amerikansk soul musikk på 7" vinyl, fra 1960-70 tallet.

Vernissage og FIN…ISSAGE lørdag 28. April 1300 – 1800.

Kvelden fortsetter på Oslo Soul Experience, en månedlig klubb hvor Tommy og hans to likesinnende samlere Gøran og Bjørn Espen, har spilt opp til dans siden 2003. Bak platespillerne denne kvelden finner vi også månedens gjest, Johan Tolgert (SWE)
Adressen er leiligheten på John Dee. (Inngang ved Rockefeller) – Dørene åpner 2200.


Legg til ekstern kalender…