:ECHO: pres. Bjørn Torske & Mathias Stubø

[Bilde]

BJØRN TORSKE [LIVE]

Spør du klubbmusikkelskere om Bjørn Torske i det store utland, kommer de til å gi deg et anerkjennende nikk. Dette er nok et eksempel på en nordmann som er bedre kjent utenfor landets grenser enn her til lands. På fredag kommer han til Oslo for å gi oss en livekonsert, noe som slett ikke er hverdagskost fra ham som mange kaller den norske housemusikkens gudfar. Sjekk ut hans første fullspiller, Nedi Myra, fra 1998! Den låter like bra i dag, 14 år etter. Her representert ved Smoke Detector Song

Den Bergensbaserte tromsøværingen har i snart femten år vært en innflytelsesrik DJ og produsent — en velrenommert kultfigur både lokalt og internasjonalt.
Hans skranglete, særegne og organiske housemusikk har vært en kilde til inspirasjon for det som i de senere årene er blitt omtalte som en «nydiscobølge».

Hvert basstrommeslag buler av kjærlighet og vi gleder oss!

Listen: soundcloud.com/bjorn-torske

Listen some more: soundcloud.com/smalltownsup…

Like: www.facebook.com/bjorntorsk

Også på fredag blir det fyring før dansegulvet fylles. :ECHO-arrangørene Tod Louie og Solaris har tatt med seg Mathias Stubø og funnet fram vedklyvern. Trioen skal sørge for varme, taktslag og dansbare melodier før det hele braker løs rundt midnatt.

MATHIAS STUBØ

Mathias Stubø er blitt kalt en musikalsk atomfysiker og må sies å være en ung og lovende norsk artist, kanskje best kjent under pseudonymet Proviant Audio som hadde stor suksess i NRKs Urørt. Julia Pettersen i Dagbladet skriver at den nå 20 år gamle vestfoldingen “allerede har rukket å begeistre musikkhoder over hele fjøla med sine lydcollager av intrikate beats, jazza disco og stakkato funk. (…) Stubø representerer og skildrer fortsatt i stor grad arven etter Bjørn Torske, Rune Lindbæk og Jaga Jazzist, men også denne gangen har han gode nok ideer på lager til å framstå som et originalt friskt pust mer enn en datert historiefantast”.

TOD LOUIE

Tod Louie kommer fra Beatfoundation-kollektivet i Trondheim, og har på mange måter vært en drivkraft i miljøet siden 2005. Psykedelisk disco og sløy house er karakteriserer dj-settene hans.

Listen: www.soundcloud.com/todlouie

SOLARIS

Solaris hat spilt plater i over 10 år, både i Tondheim, Oslo og London. Men egentlig er han bergenser. I tillegg har han utgivelser på Glimpse Recordings og Dumb Unit.

Listen: www.soundcloud.com/chris-solaris

Legg til ekstern kalender…
#dans, #bart, #disco, #klubb